Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 8): vijf spelers op scherp; duo op de strafbank

Challenger Pro League | Na een weekje interlandvoetbal is het komend weekend opnieuw 'volle gas vooruit' in de D1B Pro League. Al zijn er twee spelers die hun versnelling nog een weekje in neutraal mogen zetten en vijf spelers die best niet al te veel gas geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de vorige speeldag kregen drie spelers een rode kaart onder de neus geduwd. Brendan Schoonbaert (Waasland-Beveren) kreeg in het sensationele slot van de match tegen Virton een tweede gele kaart en is dus automatisch geschorst voor de Oost-Vlaamse clash in Deinze.

Joachim Carcela en Christophe Lepoint werden uitgesloten tijdens de wedstrijd op Lierse. Carcela kreeg drie speeldagen schorsing aan de broek terwijl Lepoint geen extra straf kreeg. Enkel Carcela is er dus niet bij tegen Lommel SK.

Vijf spelers zijn bij een volgende gele kaart automatisch geschorst voor de daaropvolgende wedstrijd. Daarbij zitten maar liefst drie aanvoerders: Alexander Maes (Lierse K.), Christophe Lepoint (RE Moeskroen) en Glenn Neven (Lommel SK). Ook Kevin Kis (Lommel SK) en Louis Verstraete (Waasland-Beveren) staan op scherp.

Opvallend: het Lommelse duo is bij hun club goed voor bijna de helft van de gele kaarten. Kis en Neven staan samen op acht; de rest van de ploeg heeft er negen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top