De Nederlandse oorlogsfilm "De Slag om de Schelde" die zich gedeeltelijk in ons land afspeelt, wordt na een eerdere bioscooprelease in Nederland morgen wereldwijd verspreid via streamingdienst Netflix. In Antwerpen wordt de film vanavond en morgenavond gepromoot aan het MAS. In een van de dokken naast het museum zal een trailer te zien zijn op een scherm dat op het water ligt.
Netflix België wil met het event nieuwsgierige passanten op het Eilandje lokken en aandacht trekken voor de release van de film. "De Slag om de Schelde" gaat over de eindfase van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, toen na de bevrijding van Antwerpen en de Antwerpse haven ook de Westerschelde nog moest worden heroverd op de Duitsers. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vochten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. De levens van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse piloot en een Zeeuws meisje dat in het verzet terechtkomt, raken met elkaar verbonden. 

"De Slag om de Schelde" is een productie van Levitate met Matthijs van Heijningen Jr. als regisseur. Het scenario is van de hand van Paula van der Oest. De hoofdrollen zijn voor onder meer Gijs Blom, Susan Radder en de Vlaamse acteurs Marthe Schneider en Jan Bijvoet.

De trailer van "De Slag om de Schelde" wordt vanavond en morgenavond van 20 tot 23 uur elk half uur vertoond aan het MAS. De toegang is gratis.