Adele is terug van weggeweest met ‘Easy on Me’

Muziek |

Na vijf jaar radiostilte, is Adele eindelijk terug. De afgelopen weken heeft de artiest hints laten vallen over een mogelijke comeback in het medialandschap. Deze speculaties worden nu bevestigd met de release van de single 'Easy on Me'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op het hoogtepunt van haar carrière begon de zangeres zich te verstoppen voor de camera's en het publiek. De artieste die gewoonlijk zeer discreet is over haar privé-leven, heeft daar alles over verteld in het tijdschrift Vogue. Ze staat niet alleen op de cover van het modetijdschrift, maar is ook de eerste beroemdheid die tegelijkertijd op de Amerikaanse en de Britse editie staat. In de pagina's die aan haar zijn gewijd, vertelt ze over haar scheiding en haar fysieke transformatie, en kondigt ze haar nieuwe album aan.

Sinds begin oktober laat Adele her en der aanwijzingen achter die duiden op een nieuwe plaat. In Londen begonnen overal reclameborden met het getal 30 op te duiken, die uiteindelijk ook op het Empire State Building in New York terechtkwamen. Een subtiele manier om de fans te plezieren die ongeduldig op haar terugkeer wachten. Op 5 oktober plaatste de zangeres van 'Someone like you' en 'Hello' een korte teaservideo op sociale media. Ze is erin tie zien in een auto, terwijl ze een oude cassette in de radio stopt. Met haar hand volgt ze het ritme van een melodie. De video eindigt met pianoklanken en de woorden “Easy On Me 15 oktober". Nu is er geen twijfel meer. Adele is terug.

Genummerde albums

Voor haar vierde album volgt de 15-voudig Grammy Award-winnares de logica van haar vorige albums. Ze noemt het '30', na '19', '21' en '25'. Het lijkt misschien op een gecodeerde boodschap, maar zo ingewikkeld is het helemaal niet. De nummers geven simpelweg de leeftijd aan waarop de zangeres haar platen schreef en samenstelde.

Elk album concentreert zich op een bepaalde periode uit Adeles leven, die zij op goddelijke wijze op muziek zet. ‘19’ is geschreven toen ze pas 19 jaar oud was. De jonge vrouw was nog maar net uit haar tienerjaren en maakte al indruk met haar geëngageerde liedjes. In haar eerste track 'Hometown Glory' verwijst de Britse zangeres naar haar woonplaats Tottenham en zijn inwoners, en spreekt ze over de kracht van het volk tegenover de regering. In '21' begint Adele haar liefdesverdriet te verwoorden, op het moment dat haar toenmalige vriend haar verliet. Na een afwezigheid van vier jaar uit het medialandschap, keerde Adele terug met '25'. Daarin beschrijft zij haar nieuwe leven als een sterke en vervulde vrouw, maar ook haar eerste stappen in haar rol als moeder. Van het album werden 22 miljoen exemplaren verkocht, een record voor 2015. Ze werd zelfs de bestverkopende artiest ter wereld dat jaar.

De scheiding uitgelegd aan haar zoon

De Queen of Broken Hearts vertelde aan Vogue dat ze zich voor dit vierde album liet inspireren door haar recente scheiding, maar vooral om het beter uit te kunnen leggen aan haar 9-jarige zoon. "Ik wilde hem via dit album, als hij 20 of 30 is, uitleggen wie ik ben en waarom ik er vrijwillig voor koos om zijn hele leven te ontmantelen in de jacht op mijn eigen geluk", zegt ze.

De 'Skyfall'-zangeres koos het nummer 30 voor haar nieuwe album omdat ze op die leeftijd besloot haar echtgenoot Simon Konecki te verlaten na drie jaar samen te zijn geweest. "Toen ik 30 was, viel mijn leven zonder waarschuwing in duigen", zegt de 33-jarige Adele. "Ik heb het gevoel dat dit album gaat over zelfvernietiging, dan zelfreflectie en uiteindelijk verlossing.”

In tegenstelling tot haar vorige albums, beschuldigt ze niet langer anderen ervan haar aan te vallen. Ze verandert volledig van perspectief en verklaart haar bereidheid om haar huwelijksgeloften te breken. Dat is de boodschap die ze met 'Easy on Me' wil overbrengen. "Het was het eerste nummer dat ik schreef voor het album en ik heb zes maanden lang niets anders geschreven omdat ik zoiets had van: 'OK, ik heb alles gezegd'." De langverwachte ballad komt uit op 15 oktober, maar er is nog geen datum genoemd voor de release van het vierde album.

Kan je niet wachten tot haar nieuwe album uit is? Luister dan ook naar haar concert op het iTunes Festival in 2011 in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top