Ook zondag een volledig Belgisch podium in de Wereldbekercross in Iowa City?

Sport | Na de zeges van Eli Iserbyt in Waterloo en Quinten Hermans in Fayetteville zijn de veldrijders zondag opnieuw aan de slag in Iowa City, voor de derde manche van de Wereldbeker, de laatste op Amerikaanse bodem. Tot nu toe waren alle podiumplaatsen bij de mannen voor de Belgen, bij de vrouwen bijna allemaal voor de Nederlandse wielrensters...

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Door vele waarnemers was hij al langer aan de absolute top verwacht, maar Quinten Hermans heeft woensdag dan toch zijn eerste grote klassementscross gewonnen in de modder van Fayetteville waar hij sterker was dan Iserbyt, Vanthourenhout, Aerts en co. Tot nu toe had hij alleen nog maar 'kleine' crossen gewonnen: Eeklo (20/21), Essen en Beringen (19/20), Trek Cup (18/19) en een wedstrijd in Zwitserland (Meilen 17/18).

De 26-jarige renner, geboren in Turnhout, was een slokop bij de min 23, een categorie waar hij bijna alles won wat er te winnen viel: het Belgisch kampioenschap, het Europees kampioenschap (2 keer) en wedstrijden op veeleisende parcoursen zoals Spa-Francorchamps, de Koppenberg, Diegem, Hoogerheide, Ruddervoorde of Zonhoven.

In het seizoen 2017-2018 maakte hij de overstap naar de elite, maar daar verliep de weg naar het succes moeilijker. Dit jaar lijkt hij op weg om zich eindelijk met de toppers te meten, zeker in de wedstrijden waarin de drie grote tenoren (Van Aert, Van der Poel en Pidcock) afwezig zijn.

Zondag kan Hermans al bevestigen in Iowa City. Ook in de derde manche van de Wereldbeker wordt een Belgisch podium verwacht, met Iserbyt (die liever een droog parcours heeft) en Vanthourenhout (die woensdag met pech af te rekenen kreeg) die op revanche belust zullen zijn. Bij winst kan Quinten Hermans de leiding van de Wereldbeker overnemen. De race is LIVE te volgen op Pickx Live én Pickx+ Sports 1 (met de start van de mannen om 22.45 uur).

Bij de dames nam Lucinda Brand revanche op Marianne Vos die zich in Fayetteville tevreden moest stellen met een vierde plaats. Brand komt ook aan de leiding van de tussenstand in de Wereldbeker, voor Denise Betsema die opnieuw het podium haalde. De jonge Amerikaanse Clara Honsiger, derde in Fayetteville en sterk op eigen bodem, is de enige niet-Nederlandse die in de vorige twee manches van de Wereldbeker het podium haalde. De dominantie van de Nederlandse rensters wordt ook verwacht in de derde manche, zondag in Iowa City. Ook deze race is tevens LIVE te volgen op Pickx Live én Pickx+ Sports, met start om 21.05 uur.

Het klassement van de Wereldbeker bij de mannen 


1.    Eli Iserbyt    70
2.    Quinten Hermans    65
3.    Michael Vanthourenhout    55
4.    Toon Aerts    42
5.    Niels Vandeputte    40
6.    Jens Adams    37
7.    Lars van der Haar (Ned)    34
8.    Ryan Kamp (Ned)    32
9.    Toon Vandenbosch    32
10.    Daan Soete    29

Het klassement van de Wereldbeker bij de vrouwen

1.    Lucinda Brand (Ned)    70
2.    Marianne Vos (Ned)    62
3.    Denise Betsema (Ned)    55
4.    Kata Blanka Vas (Hon)    40
5.    Clara Honsinger (VS)    39
6.    Puck Pieterse (Ned)    39
7.    Annemarie Worst (Ned)    39
8.    Jolanda Nef (Zwi)    36
9.    Maghalie Rochette (Can)    35
10.    Yara Kastelijn (Ned)    34

Kalender wereldbeker

  • 10 oktober : Waterloo (VS). Winnaars: Iserbyt (H)/ Vos (D)
  • 13 oktober : Fayetteville (VS). Winnaars: Hermans (H)/Brand (D)
  • 17 oktober : Iowa City (VS)
  • 24 oktober : Zonhoven
  • 31 oktober : Overijse
  • 14 november : Tabor (TSJ)
  • 21 november : Koksijde
  • 28 november : Besançon (FRA)
  • 05 december : Antwerpen
  • 12 december : Val di Sole (ITA)
  • 18 december : Rucphen (NED)
  • 19 december : Namur
  • 26 december : Dendermonde
  • 02 januari : Hulst
  • 16 januari : Flamanville (FRA)
  • 23 januari : Hoogerheide (NED)
Het veldritseizoen trekt zich op gang!
Wereldbeker, derde manche
Zondag 17 oktober in Iowa City (VS), vanaf 20u55, op Pickx Live en Pickx+ Sports 1
 
Start dames om 21u05
Start heren om 22u45
 
Alle 8 crossen van de Superprestige en de 16 UCI Wereldbeker-manches zijn live te volgen op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top