Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) was de sterkste in de wereldbekercross vandaag in het uitgeregende Fayetteville (VSt). De 32-jarige Nederlandse haalde het op dezelfde locatie als waar eind januari 2022 het wereldkampioenschap veldrijden wordt georganiseerd, na een solo van anderhalve ronde van haar landgenote Denise Betsema.
De Amerikaanse Clara Honsinger werd derde. Marianne Vos moest genoegen nemen met de vierde plaats voor Puck Pieterse. Vos is meteen leidster af in de wereldbekerstand. Lucinda Brand mag immers zondag in Iowa met de wit-rode leiderstrui rondcrossen. Laatstgenoemde won eerder dit seizoen al de Superprestigecross in Gieten 

Het was Jolanda Neff die de kopstart nam. Achter de Zwitserse begonnen ook Lucinda Brand, Denise Betsema, Kata Blanka Vas en Marianne Vos aan de lange afdaling in het veld die volgde na de start. Vos begon als eerste aan de trappenpartij met in haar zog de Hongaarse Blanka Vas. Brand en Betsema volgden wat verderop. Ook Yara Kastelijn reed naar de kop van de koers. Dit vijftal begon, met een voorgift van een handvol seconden op de Canadese Maghalie Rochette en Puck Pieterse, aan de tweede ronde. 

Toen de kopgroep verder aandikte, demarreerden Lucinda Brand en Marianne Vos. Dit duo begon aan de derde ronde met een voorsprong van 5 seconden op Denise Betsema, Maghalie Rochette en Puck Pieterse. Kata Blanka Vas volgde op 10 seconden met achter haar Yara Kastelijn, Annemarie Worst en Inge van der Heijden. 

Half cross reed Alicia Franck rond op de 17e plaats, Sanne Cant had zich op de 21e plaats genesteld. Brand maakte daarop een schuiver terwijl Vos netjes doorvlamde. Ze kon zo net over half cross aan een solo beginnen. Brand maakte het zichzelf moeilijk door de foutjes op te stapelen en zo reed de leidster in de wereldbekerstand alsmaar verder weg van de wereldkampioene. Tot ze de materiaalpost in moest en we opnieuw twee leidsters kregen. 

Zonder ongelukken zat de winnaar voorin want Kata Blanka Vas, Denise Betsema, Puck Pieterse, Maghalie Rochette en Clara Honsinger volgden op 21 seconden, dit bij het intrekken van de voorlaatste ronde. Marianne Vos moest haar metgezel plots laten rijden en werd bijgebeend door Denise Betsema. Clara Honsinger vervoegde eveneens Marianne Vos maar die moest de Amerikaanse ook snel laten rijden. Lucinda Brand kwam niet meer in de problemen en haalde het afgescheiden voor haar landgenote Denise Betsema.