Na voorseizoenswedstrijden die louter moeten worden beschouwd als een voorafje om de sterren aan het werk te zien, wordt het NBA-seizoen vanavond weer op gang getrapt met twee geweldige wedstrijden die je op Eleven Sports kan volgen.

Iets meer dan een jaar nadat de Lakers de titel wonnen na een seizoen dat werd verstoord door het coronavirus, en een paar maanden nadat de Bucks tot kampioen werden gekroond, ziet het eruit dat de NBA eindelijk nog eens een normaal seizoen tegemoet gaat. Er zullen 82 wedstrijden afgewerkt worden die volle zalen moeten trekken en die telkens garant zouden moeten staan voor een hoog spektakelgehalte.

De liga komt meteen op de proppen me twee wedstrijden met ploegen die aan het eind van het seizoen in de play-offs zouden kunnen en moeten staan. En het zijn de verdedigende kampioenen die het bal zullen openen voor de Eastern Conference.

Met of zonder Irving?

Woensdag om 1u30 zal Milwaukee's Fiserv Forum zowaar de allure en sfeer hebben van een halve finale. De Bucks en de Nets zullen elkaar weer ontmoeten om het nieuwe seizoen te openen, enkele maanden na hun duel van zeven wedstrijden om de NBA-titel. De ploeg van verdedigende kampioenen heeft niet veel veranderingen ondergaan tijdens het off-season, ook al blijft het vertrek van P.J. Tucker een moeilijk op te vangen klap. De club vertrouwt nog steeds op het Antetokounmpo/Middleton-duo om opnieuw kampioen proberen te worden.

De Nets schrikken dan weer af met het ‘Big three’-trio Durant, Harden en Irving. Maar momenteel is er enkel maar sprake van het duo Harden/Durant. Kyrie Irving wil zich immers niet laten vaccineren tegen covid, en het is geen vereiste voor NBA-spelers, hoewel 90% van hen dat wel heeft gedaan. Maar sommige steden hebben verordeningen uitgevaardigd die inentingen verplicht stellen bij het betreden van sportlocaties. Dit is het geval voor Brooklyn. Irving heeft voorlopig dus nog niet veel getraind met zijn teamgenoten en zal dus niet kunnen meespelen in de thuiswedstrijd. Er zal iets moeten veranderen rond zijn situatie... maar het is niet duidelijk in welke richting.

LeBron versus Curry

Na deze wedstrijd krijg je in Western Conference ook een duel tussen de Lakers en de Warriors. De Lakers, die vorig jaar in de eerste ronde werden uitgeschakeld, zijn in de zomer sterk veranderd met de komst van Russell Westbrook en Carmelo Anthony ter ondersteuning van Anthony Davis en LeBron James. De kwaliteit is er, de ervaring ook. Het valt nog te bezien of dit alles tot leven zal komen op het veld.

Tegen de kampioenen van 2020 zal een andere ploeg die zint op wraak aantreden: de Golden State Warriors, die twee jaar lang de play-offs misten. Dat is veel te lang voor een speler van het kaliber als Stephen Curry, die naar verwachting in de komende weken weer kan rekenen op zijn medespeler Klay Thompson die twee seizoenen out was omwille van een kwetsuur aan de voorste kruisband. Curry die zijn vorm van weleer weer wil terugvinden tegen James die met zijn 36 jaar gemotiveerder lijkt dan ooit: dat kan voor vonken zorgen!

Het programma van de eerste week NBA op Eleven Sports:

Woensdag 20 oktober

  • Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets (127-104)
  • L.A. Lakers - Golden State Warriors (114-121)

 Zaterdag 23 oktober

  • L.A. Lakers - Phoenix Suns (04u00 op Eleven Sports 3)

Zondag 24 oktober

  • Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks (00u00 op Eleven Sports 2)
  • Brooklyn Nets - Charlotte Hornets (22u00 u op Eleven Sports 2)

De sterren zijn er klaar voor en de show gaat dit seizoen weer van start. Volg het NBA-seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in het Proximus All Sports-pakket.