Bondscoach Peter Pieters wil geen al te grote uitspraken doen over de Belgische ambities voor het WK baanwielrennen (20-24 oktober) in het Franse Roubaix.
"We trekken naar Frankrijk met een mooie mix van ervaren rotten en jong geweld", zei de 59-jarige Nederlander vandaag op een persmoment in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. "We willen in verschillende onderdelen meedoen voor eremetaal, maar het is moeilijk om een aantal medailles voorop te stellen. Je kan bijvoorbeeld een geweldige wedstrijd rijden, maar toch net naast het podium vallen. Maar ik reken op mijn oude garde. Moest Kenny (De Ketele, die zijn laatste WK rijdt, red.) afsluiten met een medaille, zou dat heerlijk zijn (lacht)."

België sloot afgelopen weekend het EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen af met drie zilveren medailles. Vrijdag werd Fabio Van den Bossche tweede in het omnium en kroonde Shari Bossuyt zich tot Europees vicekampioene in de puntenkoers. Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder veroverden daags nadien zilver in ploegkoers.

"Het was een degelijk tot goed EK voor België, na een lang en slopend seizoen", aldus de T1. "Maar dat lange seizoen geldt voor alle landen. Het is aan mij als bondscoach om mijn selectie weer scherp te krijgen. In die zin ben ik blij dat het WK, toch een topafspraak, helemaal achteraan het seizoen valt. We kunnen niet anders dan de focus te behouden."