In Limburg liepen ze er deze zomer wat zenuwachtig bij. Topspits Paul Onuachu gaf blijk zin te hebben in een buitenlands avontuur maar Genk had net Cyriel Dessers van de hand gedaan. Zou de Nigeriaanse goaltjesdief in het volgende seizoen ook in de Crystalarena spelen? Wel als het van Genk afhangt, maar misschien niet volgens de bonzen van Atlético Madrid die naar verluidt met een dikke cheque zwaaien.

Rinkelt de kassa binnenkort opnieuw in de Luminus Arena? Na enkele magere jaren lijkt Racing Genk opnieuw een flinke stuiver te kunnen verdienen op één van haar spelers. Dit keer staat de Gouden Stier Paul Onuachu in de aanbieding en zou Atlético Madrid één van de geïnteresseerden zijn. De Spaanse club zou naar verluidt diep in de buidel tasten voor de Nigeriaanse topspits. Volgens journalisten worden er bedragen genoemd tussen 20 en 25 miljoen euro.

Het vertrek van Onuachu is al maanden een agendapunt in de Limburgse bestuurskamers. De 29-jarige Nigeriaanse spits maakte op het eind van vorig seizoen immers bekend dat hij het wel had gezien in onze pintjesleague en als er een ambitieuze club naar zijn diensten zou hengelen, hij zou toehappen. 

Die club kwam er echter niet. Nu ja, er waren enkele geïnteresseerde verenigingen uit het Verenigd Koninkrijk, maar die konden de prijs niet betalen die Genk op het voorhoofd van zijn Nigeriaanse spits had geplakt. Dus trok Onuachu opnieuw zijn blauwe jekker aan om op het trainingsveld van Genk op afwerking te oefenen. De Genkse bestuurslui, daarentegen, wisten dat Onuachu een dagje ouder werd en als ze de spits van de hand zouden doen, moest het weldra gebeuren.

Plots verscheen Atlético Madrid ten tonele. De aartsrivaal van Real en Barcelona had al flink uitgehaald op de transfermarkt maar mist blijkbaar nog een goaltjesdief met het postuur van Onuachu is haar kern, ook al treffen Luis Suarez en Antoine Griezmann bijna elke week raak tegen Spaanse topclubs.

Omdat Atlético's coach Diego Simeone wil profiteren van het Catalaanse verval en een nieuwe landstitel op zijn conto wil schrijven, kijkt hij volgens de Spaanse media richting België, meer bepaald richting Onuachu. De Argentijn zou bovendien een budget ter beschikking hebben van minstens 20 miljoen euro en zou Onuachu komende winter al rondo’s willen zien maken op de trainingsvelden van de Madrileense club. Of Genk zal toehappen, blijft nog maar de vraag...

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!