Fayetteville, een algemene repetitie voor het WK veldrijden (video)

Wielersport | De tweede manche van de Wereldbeker veldrijden wordt gereden op het nieuwe parcours van Fayetteville, meteen ook het kader voor de Wereldkampioenschappen van eind januari 2022. De race van woensdag geldt dus als een generale repetitie, zo'n 3,5 maanden voor de strijd om de regenboogtrui.


Door Tagtik

Deel dit nieuws

In januari wordt voor de tweede keer in de geschiedenis gestreden om de regenboogtrui in het veldrijden op Amerikaanse bodem. In 2013 werd Sven Nys wereldkampioen in Louisville (Kentucky). Sindsdien boekt deze wielerdiscipline vooruitgang in de States en dus mogen de VS opnieuw wereldkampioenschappen veldrijden organiseren, deze keer in Arkansas.

Kerry Werner en de organisatoren van het WK in Fayetteville op 29 en 30 januari 2022 hebben hard gewerkt. In 2019 was het terrein van het 'Centennial Park' bij een UCI-wedstrijd in categorie C2 nog onontgonnen. Sindsdien is het veranderd in een ware speeltuin voor wielrenners. 

Het parcours van het WK 2022 werd gelegd en ingericht en er werden mountainbikepaden aangelegd. Ontdek hier de video met een onboardcamera en volg de rondleiding door Kerry Werner en Tyler Clouteir.

Het veldritseizoen trekt zich op gang!
Wereldbeker, tweede manche
Woensdag 13 oktober in Fayetteville (VS), vanaf 19u20, op Pickx+ Sports 1
 
Start dames om 19u30
Start heren om 21u00
 
Alle 8 crossen van de Superprestige en de 16 UCI Wereldbeker-manches zijn live te volgen op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top