Wat een oefenmatch in het kader van de heropleving moest worden, werd opnieuw een teleurstelling van jewelste voor Excel Moeskroen. Duplus en Postolachi maakten weliswaar hun wederoptreden na hun blessure, maar nu moest Diandy weer vervroegd naar de kant. Op de koop toe werd de oefenpot tegen Mandel United ook nog eens verloren... door een owngoal.
Als het tegen zit, dan zit het tegen... Enzo Scifo bracht tegen eerste Nationaler Mandel United (dat twee punten puurde uit haar eerste vier competitieduels) min of meer zijn sterkste elftal aan de aftrap, maar nog voor het halfuur moest de coach al een eerste keer ingrijpen toen sterkhouder Christophe Diandy geblesseerd naar de kant moest. De middenvelder liep wellicht een spierblessure op.

Ook de match zelf werd niet meteen wat de ex-Rode Duivel ervan verwacht had. Moeskroen verloor met 1-0 nadat Angiulli vlak na de rust zijn eigen doelman verschalkte na een miscommunicatie. Les Hurlus waren niet bij machte om de scheve situatie nog recht te trekken waardoor de oefenpot dus met het kleinste verschil verloren werd.

Niet meteen een goede repetitie richting de competitiematch tegen Lommel SK dus. Al was er dus nog wel de rentree van Duplus en Postolachi. Beiden vielen op het uur in en maakten probleemloos het laatste halfuur vol.