Deze week breekt het uur van de waarheid in de NFL aan

De wedstrijden die deze week op Eleven Sports te zien zullen zijn, zien er veelbelovend uit.

Zo komen de Broncos en de Raiders voor de eerste keer in het post-Gruden-tijdperk oog in oog met elkaar te staan. Afspraak in Las Vegas! Met een balans van 2-3 zijn de Steelers en de Seahawks verplicht te winnen als ze geen gevaarlijke val willen maken in het klassement. Anders zijn de play-offs heel ver weg. De Buccaneers openen vrijdag het bal. Ze trekken naar Philadelphia en hebben maar één doel voor ogen: hun vooruitgang verderzetten. Bekijk elke week het beste van NFL op Proximus Pickx via de Eleven Sports-kanalen. Klik hier om meer te weten over het sportaanbod van Proximus Pickx!

Philadelphia Eagles - Tampa Bay Buccaneers, vrijdag 15/10 om 2u20 op Eleven Sports 2

Waarop mogen de Eagles dit seizoen hopen? Objectief gezien? Niet veel. De Dallas Cowboys lijken niet meer te stoppen in de NFC East-divisie die algemeen gesproken niet bijzonder sterk is. Het echte objectief van Philadelphia zal zijn te zien wat hun jonge quarterback Jalen Hurts (foto) in huis heeft. De Eagles hebben de pagina van de Super Bowl, die ze in 2017 nog wonnen, bijna definitief omgedraaid. Coach Doug Pederson werd vervangen door Nick Sirianni, die het team moet helpen een nieuw tijdperk te betreden.

Tampa Bay op de ingeslagen weg verder?

De verdediging van de Eagles is een van hun sterktes maar de aanval van de Buccaneers vormt een serieuze beproeving. Met 15 touchdowns in 5 wedstrijden legt Tom Brady de bouwstenen voor een steengoed seizoen. Vorige week deed hij 5 touchdowns in de end zone van de Dolphins belanden. Dat zal Miami niet snel vergeten. Hij liep tijdens deze match wel een blessure aan de duim op, maar zou normaal zijn plaats tegen Philadelphia moeten behouden.

Onze pronostiek: overwinning voor de Buccaneers.

Denver Broncos - Las Vegas Raiders, zondag 17/10 om 22u25 op Eleven Sports 2

Het duel van de AFC West tussen de Broncos en de Raiders belooft spannend te worden. Nadat ze de eerste drie matches van het seizoen wonnen, moesten beide teams tijdens de twee daaropvolgende wedstrijden in het stof bijten. Welk team zal de weg richting overwinning terugvinden en vijand nummer één van de Chargers worden? Want jawel, tegen alle verwachtingen in hebben de Chiefs het heel erg moeilijk tijdens dit seizoensdebuut. Het komt er dus op aan deze kans te grijpen om dichter bij de play-offs te raken.

Terug naar de harde werkelijkheid voor Denver

Waarschijnlijk was de balans van 3-0 in september te goed om waar te zijn voor Denver. Winnen tegen de Giants, de Jaguars en de Jets maakt je immers nog geen kanshebber voor de Super Bowl. De Broncos kregen serieuze klappen van de Ravens en de Steelers. Zal het bezoek van de Raiders aan het prachtige Empower Field in Mile High een mokerslageffect op het team van Vic Fangio hebben? Dat komen we zondagavond te weten. (Foto: Javonte Williams)

De Raiders hebben geen coach meer

Het naar boven komen van oude e-mails met racistische, homofobe en misogyne opmerkingen die Jon Gruden in het begin van de jaren 2010 verstuurd had, veroorzaakte de afgelopen dagen al heel wat opschudding. De coach van de Raiders bezweek onder de druk en kondigde zijn ontslag aan. Het team van Las Vegas dat twee opeenvolgende nederlagen kende, zal het nu met Rich Bisaccia moeten doen. De coach van de speciale teams werd immers benoemd tot tijdelijke hoofdcoach. Welke impact zal dit pijnlijke verhaal hebben op de spelers? Het antwoord op die vraag kennen we zondag: afspraak op Eleven Sports.

Onze pronostiek: overwinning voor de Raiders

Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks, maandag 18/10 om 2u20 op Eleven Sports 2

Groot nieuws uit de ziekenboeg van de NFL: Russell Wilson zal zo'n 4 à 8 weken out zijn omwille van een breuk van de pees aan zijn middelste vinger. Op zijn 32ste moet hij nu voor het eerst in zijn carrière stoppen. Hij zal dat te boven komen, maar of dat ook voor de Seahawks geldt, is een andere vraag. Het team van Seattle hangt zo erg van zijn quarterback af dat ze door zijn afwezigheid alle hoop op de play-offs van dit seizoen vrijwel kunnen opbergen.

De Steelers op hun hoede

Ben Roethligsberger, die met de Steelers in 2005 en 2008 de Super Bowl won, beleeft momenteel waarschijnlijk zijn laatste NFL-seizoen. Hij speelt al minder scherp dan voordien en de spelers rondom hem hebben niet in huis wat nodig is om hem te laten schitteren. Het aangekondigde einde van het seizoen van receiver Juju Smith-Schuster zal ook niet helpen. Maar op het vlak van de verdediging kunnen de Steelers alle aanvallen van de League het hoofd bieden. En tegen de Seahawks die het zonder Russell Wilson moeten doen, is Pittsburgh best wel stevig gewapend.

Onze pronostiek: overwinning voor de Steelers

Sport

Bekijk alles
Top