Terwijl sommige teams vertrouwen uitstralen en bewonderenswaardig goed presteren, hebben andere ploegen daar dezer dagen meer moeite mee. In die tweede categorie zijn Charleroi en Genk goede voorbeelden, met recente resultaten die meer zorgen baren dan optimisme. De twee ontmoeten elkaar deze zondag (18u30).

Het moreel hoog houden tijdens het 40 speeldagen lange kampioenschap is niet altijd even makkelijk, en het ene team kan beter omgaan met verlies dan het andere. Sommige ploegen hebben de neiging om in te storten zodra een slecht resultaat in de tabellen staat. Charleroi en Genk hebben de afgelopen weken laten zien dat ze moeite hebben om na een tegenvaller hun rug te rechten.

 De twee teams staan respectievelijk op de 5de en 11de plaats, zonder noemenswaardige achterstand op de ranking, maar hun recentste prestaties zijn zorgwekkend. Wanneer ze tegenover elkaar op de grasmat verschijnen zal het erop aankomen om het “minst onzekere” team te zijn, aangezien geen van beide momenteel vertrouwen uitstraalt. Wie zal wiens vertrouwen nog maar eens een knauw geven?

Kans op een comeback voor Charleroi?

 De Zebra’s hebben de afgelopen weken niet veel kunnen lachen. Ongeslagen tot de de dag waarop ze Club Brugge te gast hadden, volgde voor Sporting Charleroi sindsdien een reeks slechte prestaties. Na nederlagen tegen Club en vervolgens Mechelen was hun beste prestatie (op het nippertje) een gelijkspel tegen Kortrijk, gered door een doelpunt van de Iraniër Ali Gholizadeh in de 95ste minuut.

 De mannen van Edward Still zitten in een dipje en moeten hun vertrouwen terugwinnen. Zal het punt dat ze bij KVK op het laatste moment in de wacht wisten te slepen genoeg zijn om hun seizoen nieuw leven in te blazen? De komst van Genk is misschien wel de best mogelijke kans, want ook de Limburgers beleven een moeilijke periode en Charleroi zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken om het wankele Racing een uppercut te geven.

 Genk en het Eupense trauma

Racing Genk maakt de verplaatsing naar Charleroi met een verloren wedstrijd bij Eupen vers in het geheugen. De Limburgers stonden in die match met 5 minuten te gaan nog met 1-2 aan de leiding, maar desondanks wisten de Panda's de rollen om te draaien en er een overwachte 3-2 van te maken. Het verlies werd door de Genkse spelers als een trauma ervaren, en bovendien had John van den Brom op de persconferentie nadien alleen maar woorden over voor de laatste 10 minuten van de wedstrijd.

 In het Stade du Pays de Charleroi zal Genk absoluut de wedstrijd snel in handen moeten nemen om angst te vermijden, vroeg vertrouwen te tanken en kans te maken op een driepunter. Een cruciale vraag is hoe de verdediging van Racing het einde van de wedstrijd zal benaderen, en of de technische staf goed heeft gewerkt om de fouten van het vorige wedstrijdeinde te vermijden.

 Het is essentieel voor Genk om vertrouwen terug te winnen niet weg te zinken in de Pro League, maar ook in de Europa League. Donderdag verhuizen de Limburgers naar West Ham. Een vertrouwensboost zou welkom zijn om niet nog eens een klap te krijgen zoals die van Dinamo Zagreb.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!