Jordi Warlop zal de komende twee wielerseizoenen de kleuren verdedigen van het Franse B&B Hotels p/b KTM. De 25-jarige West-Vlaming verlaat Sport Vlaanderen-Baloise, zo werd vandaag bekendgemaakt.
Warlop kan dit jaar terugblikken op onder meer een 7e plaats in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, een 6e plaats in de derde etappe van de Ronde van Hongarije, een 9e plaats in de Elfstedenronde en een 8e plaats in de Grote Prijs Marcel Kint.

"Ik droom ervan binnenkort deel te nemen aan koersen als Parijs-Roubaix en waarom ook niet aan een grote ronde? Spijtig genoeg heeft Bert De Backer, een renner die me zeker inspireerde, de ploeg verlaten omdat hij een einde heeft gemaakt aan zijn carrière. Maar er zitten nog andere grote en talentvolle renners bij B&B Hotels p/b KTM. Ik denk daarbij meteen aan Luca Mozzato, die zeer snel is en zich vooral goed weet te plaatsen in de sprinten. Ik hoop Mozzato bij te staan in de finales van de wedstrijden. Ik wil de beste ploegmakker worden en ga ook mijn Frans wat bijschaven. De overstap naar mijn nieuwe ploeg is voor mij een duidelijke progressie in het verdere verloop van mijn loopbaan", aldus Warlop.

De West-Vlaming komt onder de hoede van sportdirecteur Jimmy Engoulvent. "Hij heeft al laten zien dat hij zeer getalenteerd en snel is. Wij hebben binnen het team nood aan renners die hun mannetje kunnen staan in koersen zoals de Vlaamse klassiekers. Ik twijfel zeker niet aan het feit dat Jordi Warlop zich snel zal integreren binnen onze ploeg. Hij vindt bij ons ook mannen terug als Jens Debusschere, die hij kent, en ik ben de mening toegedaan dat er zeker nog groeimarge is bij Jordi. Hij zal ons zeker versterken en verrassen tijdens bepaalde wedstrijden."