Grizi Esport zet esportsactiviteiten op pauze

Door Proximus

Deel dit nieuws

De organisatie Grizi Esport kondigde op 11 oktober een stopzetting van alle esportsactiviteiten aan. De organisatie werd iets minder dan een jaar geleden opgericht door de broers Antoine en Theo Griezmann.

Het is niet het eerste, en zeker niet het laatste bedrijf dat door de gezondheidscrisis wordt getroffen. De organisatie Grizi Esport, die op 21 januari 2020 werd opgericht, kondigde gisteravond een stopzetting van alle esportsactiviteiten aan.

Zoals in het persbericht wordt uitgelegd, dwongen “de huidige situatie in de sector en de talrijke opzeggingen van contracten” de organisatie ertoe om deze beslissing te nemen. Het bedrijf had zich namelijk gericht op Fortnite en FIFA, twee games die zwaar te lijden hadden onder de gezondheidscrisis. De wereldbeker van Fortnite werd al twee jaar op rij afgelast, terwijl de grote competities van FIFA in 2021 op het laatste moment werden geannuleerd.

De organisatie leek echter op de goede weg, met name dankzij hun samenwerking met Olympique de Marseille voor het FIFA-gedeelte, en door de aanwerving van verschillende ambassadeurs zoals de Fortnite-streamer XEWER.

Het persbericht specificeert dat alle spelers van Grizi Esport vanaf nu free agents zijn. Het valt nog te bezien hoeveel van hen opgevangen zullen worden door een andere organisatie terwijl Grizi Esport weer op gang komt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top