De Koreaanse ploegen hebben alle wedstrijden op de eerste speeldag van de groepsfases gewonnen op de Worlds 2021. Een prestatie waarmee ze hun grote vorm nu ook tonen aan de hele wereld bij de start van het grootste League of Legends-event.

Het stond in de sterren geschreven dat de teams van de LCK, de Koreaanse competitie League of Legends, in bloedvorm aan de groepsfases in Reykjavik zouden beginnen. Het minste wat we kunnen zeggen is dat ze eventuele critici meteen de mond hebben gesnoerd. De Koreaanse ploegen zijn als een pletwals van begonnen aan hun eerste wedstrijden.

Het begon al met DAMWON Kia, de wereldkampioen van 2021, dat mocht beginnen tegen FunPlus Phoenix, de kampioenen van 2020, in een wedstrijd die al veel weg had van een grote finale. Een wedstrijd ook waarin DAMWON al snel het laken naar zich toe trok. Showmaker en zijn teamgenoten hadden geen genade met de tegenstanders en al bij al haalden ze de zege relatief eenvoudig binnen. We zouden die titel van FPX bijna gaan vergeten.

Een uurtje later mocht Hanwha Life Esports de Summoner’s Rift betreden om het op te nemen tegen het Europese Fnatic. Het team is zichtbaar verzwakt door het vertrek van ADC Upset en de vervanging door de speler van het academische team, Bean. En hoewel ze onder impuls van de Belg Bwipo een early game konden pakken en iedereen er vol voor ging, waren ze niet opgewassen in de teamgevechten tegen de Koreaanse nummer vier.

Domineert Korea de groepsfases?

De derde Koreaanse overwinning kwam van Gen G. De favorietenrol werd nochtans eerder doorgeschoven naar LNG Esports, dat zich via de play-in had geplaatst. Maar een buitenaardse prestatie van de Koreaanse midlaner BDD zette zijn ploeg in een comfortabele positie. Uiteindelijk was de wedstrijd in twintig minuten beklonken. Hét bewijs dat de Koreaanse teams, zelfs de ploegen waar minder wordt van verwacht, in absolute topvorm zijn.

© LolEsports

En uiteraard mogen we de eerste wedstrijd van SKT T1, terug aanwezig op de Worlds na een jaar afwezigheid, niet vergeten. Faker en zijn team stonden tegenover Detonation Focusme, de eerste Japanse ploeg die zich kon plaatsen voor het Main Event van de competitie. Zoals te verwachten was, had SKT geen enkel probleem met de tegenstanders. Ook deze keer hadden de Koreanen minder dan twintig minuten nodig om de tegenstand weg te blazen.

Een record dus van vier zeges op vier voor de Koreaanse teams, de regio die zijn titel mag verdedigen. Als ze deze prestaties kunnen volhouden, zien we heel wat Koreaanse ploegen terug in de eindfase van het toernooi. Een enorme Koreaanse dominantie lijkt in de maak, al is het voorlopig nog iets te voorbarig om die conclusie te trekken.