OH Leuven wil in eigen huis tegen KRC Genk tweede plaats in Scooore Super League consolideren

Scooore Super League |

De zevende speeldag in de Scooore Super League bij de vrouwen wordt er eentje waarin de meeste kleppers elkaar ontwijken. Standard krijgt dan wel Zulte Waregem over de vloer, Club YLA, OH Leuven en Anderlecht moeten aan de bak tegen lager gerangschikte teams.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zowel Club YLA, OH Leuven als RSC Anderlecht wonnen vorig weekend hun partij. Hierdoor bevestigden Club YLA en Leuven hun posities bovenaan het klassement. De dames van Club YLA leiden met 18 punten en worden met twee punten minder op de voet gevolgd door OH Leuven. Anderlecht won van zijn kant de Clasico tegen Standard en wipte zo over de Luikse dames naar de derde plaats in de Scooore Super League. Paars-wit moet na een twijfelachtige seizoensstart de kloof op Club YLA en OH Leuven proberen dichten. Het verschil met de leidersplaats telt nog altijd zes punten. 

Genk wist nog geen topper te winnen

Leuven van zijn kant hoopt om de kloof met Anderlecht op vier punten te houden. Dan moet OHL zich wel op zaterdag 16 oktober in eigen huis ontdoen van KRC Genk. De Limburgers raakten vorig weekend niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen KAA Gent. Genk vertoeft momenteel in de middenmoot met zeven punten, Gent staat zelfs op een achtste plaats met maar vijf punten.  

Bij Leuven zijn ze alvast gewaarschuwd. Wanneer Genk wist te winnen dit seizoen, deden de Limburgers dat met bravoure. Op speeldag drie werd Aalst geklopt met 0-4, een week later deed Genk in eigen huis daar nog een schepje bovenop door Charleroi met 7-1 wandelen te sturen. 

De toppers tegen Club YLA, Zulte Waregem en Anderlecht werden echter verloren, wat dan weer een minder goed vooruitzicht is voor de Limburgers. 

Knappe Leuvense zeges

De dames uit Leuven hopen dan weer hun goede reeks verder uit te breiden tegen Genk. Leuven verloor namelijk nog geen enkel duel dit seizoen, een statistiekje dat ze samen met leider Club YLA delen. Het enige verschil met de vrouwenploeg van Club Brugge is dat blauw-zwart een match meer won tot nu toe. 

Leuven liet enkel in de topper tegen Standard de zege liggen. Op speeldag drie eindigde het duel op een 1-1-gelijkspel. Voorts werden er enkel zeges geboekt, de ene al wat mooier dan de andere. Vooral de 7-0 en 0-6-pandoeringen tegen Aalst en Woluwe steken er naar cijfers bovenuit, maar vooral de 3-2-zege in de topper tegen Anderlecht begin deze maand was een heuse opsteker voor OHL. 

Trekt OHL die lijn gewoon door tegen Genk op zaterdag 16 oktober. Kijk alvast live naar het duel vanaf 14 uur op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma van speeldag 7  in de Scooore Super League:

Vrijdag 15 oktober

  • KAA Gent - Sporting Charleroi (20u30)
  • White Star Woluwe - RSC Anderlecht (20u30)
Zaterdag 16 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top