Kevin Hanssens is met een kwartfinale de beste Belg geworden op het Europees kampioenschap snooker voor mannen, dat doorgaat in het Portugese Guia.
De 16-jarige Mertens, die zich net als Julien Leclercq en Kevin Hanssens kon plaatsen voor de tweede ronde, moest als eerste afhaken en dit na 4-2 verlies tegen de Engelsman Sean O'Sullivan. De 18-jarige Leclercq die zich met een 4-0 overwinning tegen de Noord-Ier Sean Gray, reekshoofd nummer twee, kon plaatsen voor de achtste finale, moest even later met 4-1 zijn meerdere erkennen in de Fin Robin Hull die vijf jaar terug de Snooker Shoot-out won tegen Luca Brecel. Hanssen versloeg achtereenvolgens de Polen Marcin Nietschke met 4-0 en Pawel Rogoza met 4-2. Voor een plaats in de halve eindstrijd moest de 37-jarige Oost-Vlaming met 4-2 het onderspit delven voor de Rus Ivan Kakovskii.
Op het EK voor senioren, +40, zijn ondertussen de groepswedstrijden van start gegaan. Pascal Tollenaere won in Groep C zijn eerste wedstrijd met 3-0 van de Pool Robert Sekula. Patrick Geysels ging in Groep D met 3-1 onderuit tegen de Schot Gary Kinnear.

Uitslagen Europees kampioenschap mannen en senioren:

S. O'Sullivan (Eng) - B. Mertens (Bel) 4-2;
K. Hanssens (Bel) - M. Nitschke (Pol) 4-0;
J. Leclercq (Bel) - S. Gray (Eng) 4-0;

Achtste finale: K. Hanssens (Bel) - P. Rogoza (Pol) 4-2;
Robin Hull (Fin) - J. Leclercq (Bel) 4-1;

Kwart finale: E. Kavovskii (Rus) - K. Hanssens (Bel) 4-2

EK Senioren:
Groep C: P. Tollenaere (Bel) - R. Sekula (Pol) 3-0; Groep D: G. Kinnear (Sch) - P. Geysels (Bel) 3-1