De Amerikaanse popster Ariana Grande gaat tot 5 miljoen dollar weggeven aan gratis therapie. Ze deed de aankondiging gisteren, de dag van de geestelijke gezondheid.
Volgens de Britse muzieksite NME postte Ariana Grande gisteren op Instagram een bericht waarin ze meedeelde dat ze het onlineportaal BetterHelp financieel gaat ondersteunen. Ze noemt de donatie van 5 miljoen dollar (ongeveer 4,3 miljoen euro) "slechts een klein gebaar".

Het in Californië gevestigd BetterHelp biedt via een onlineportaal directe toegang aan tot geestelijke gezondheidsdiensten.

"Ik erken dat er zeer reële barrières zijn als het gaat om toegang tot middelen voor geestelijke gezondheid," schrijft ze op haar account, "En hoewel dit slechts een klein gebaar is (en een veel groter systemisch probleem blijft bestaan), wilde ik dit opnieuw doen met BetterHelp in de hoop dat een paar meer mensen toegang gaan hebben tot steun en misschien enkelen van jullie zo te inspireren om iets nieuws te proberen en prioriteit te geven aan je eigen genezing."

Het is de tweede keer al dit jaar dat Grande haar fans gratis therapie aanbiedt. In juni deed ze een soortgelijk aanbod waarbij ze ongeveer $1 miljoen (of plusminus 865 000 euro) als steun gaf.

Grande zelf is heel transparant geweest over haar eigen worstelingen met mentale gezondheid, nadat ze eerder had gemeld dat ze leed aan PTSS of posttraumatische stressstoornis als gevolg van de aanslag in de Manchester Arena in 2017. Ze sprak er ook over hoe het volgen van therapie haar leven heeft gered.

Met haar steun wil Grande ook bijdragen aan "het beëindigen van het stigma" dat er nog altijd hangt rond de vraag om psychologische hulp.