Dimitri de Condé (46) is voortaan 'Head of Football' bij KRC Genk. "Hij is bij manier van spreken een engagement voor het leven aangegaan bij de club van zijn hart", zo meldt de Limburgse club.
De Condé is sinds maart 2015 sportief directeur bij KRC Genk. Nu zet hij nog een stap hogerop in de organisatie en wordt hij als 'Head of Football' de eindverantwoordelijke voor alle aspecten binnen de club die met voetbal te maken hebben. "Hij zal de bepalende factor zijn in de sportieve visie van de hele club, van de A-ploeg tot de jongste talenten in onze jeugdacademie", zo klinkt het in een persbericht. 

"Racing Genk is een fantastische club én de club van mijn hart - dat is geen geheim", reageert De Condé. "Met dit vernieuwde engagement heb ik ook mijn hart gevolgd, hoewel ik de voorbije jaren ook door andere clubs ben benaderd. Ik voel me hier gewaardeerd voor wat ik doe en ben trots op wat we in die zes jaar dat ik sportief directeur ben samen hebben gerealiseerd. Het is onze missie en ambitie om samen KRC Genk de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen."

"Dimitri ademt KRC Genk en behoort internationaal tot de absolute top in zijn vakgebied", aldus voorzitter Peter Croonen. "Als club willen we voetbal nog bepalender maken en dus nog meer inzetten op het sportieve management. Dimitri is de geknipte persoon om te waken over ons DNA en om KRC Genk verder uit te bouwen tot een club van echte winnaars. Met dit nieuwe contract geven wij hem de sleutel voor onze sportieve toekomst in handen. De continuïteit is bij deze gewaarborgd."

"Dit is alweer een belangrijke mijlpaal voor onze club", stelt algemeen directeur Erik Gerits. "Dat we voluit voor elkaar blijven kiezen, is geweldig nieuws én cruciaal voor de verdere ontwikkeling van KRC Genk. Het aandeel van Dimitri in onze sportieve successen van de voorbije jaren kan op geen enkele manier worden overschat. We willen hem alle tools geven om onze club de komende jaren naar het hoogst mogelijke sportieve niveau te loodsen. Wij kijken samen met veel vertrouwen naar de toekomst."