Wat maakt ‘Interrogation’ de spannendste true crime in jaren?

Films |

Morgen kan je op Canvas kijken naar de tiendelige true crime-serie ‘Interrogation’ met Peter Sarsgaard. Deze Amerikaanse acteur speelt een detective die de juiste dader van een dertig jaar oude moordzaak probeert aan te duiden en heeft daarbij jouw hulp nodig.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het lijkt wel alsof de true crimeseries in Hollywood dezer dagen aan de lopende band worden geproduceerd. Denk maar aan ‘Tiger King’, ‘Making a Murderer’ of het beklijvende ‘When They See Us’. Deze spannende verhalen worden echter op een lineaire wijze verteld en daar wouden makers Anders Weidemann en John Mankiewicz komaf mee maken.

Want ‘Interrogation’ kan je volgens de makers in gelijk welke volgorde bekijken. Op die manier kan je op je eigen manier de weg naar de dader vinden. Je mag dus enkele afleveringen overslaan, die opnemen en vervolgens later herbekijken. Met een eventuele volgorde hoef je geen rekening te houden en op die manier wordt de serie een persoonlijke zoektocht naar wie de moord op Mary Fisher (Joanna Going) heeft gepleegd.

Levenslang opgesloten

In de eerste aflevering zien we hoe detective David Russel (Peter Sarsgaard) zoon Eric Fisher (Kyle Gallner) ervan verdenkt zijn moeder te hebben vermoord. Die schreeuwt zijn onschuld uit maar komt door het bewijsmateriaal en zijn ernstige drugsproblematiek ongeloofwaardig over. Hierdoor vliegt hij levenslang in de cel.

Daar blijft Eric zijn onschuld volhouden en vecht hij zijn straf aan. Hij doet dat door naar andere potentiële verdachten te verwijzen die de revue moeten passeren. We maken vervolgens kennis met Erics vader Kyle (David Strathairn), zijn goede vriend Chris (Kodi Smit-McPhee) en zijn advocaat (Andre Royo). Weten zij misschien iets meer over de moordzaak?

Gebaseerd op waargebeurde feiten

Die moordzaak is gebaseerd op waargebeurde feiten. In 1983 werd de Amerikaanse man Bruce Lisker ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn moeder. Fisker zat meer dan 26 jaar in de cel en kwam in 2009 vrij nadat een rechter in beroep het bewijsmateriaal onvoldoende achtte om een veroordeling te rechtvaardigen. Fisker werd vrijgelaten en kreeg vervolgens een schadevergoeding van 7,6 miljoen dollar.

Bekijk de eerste aflevering van 'Interrogation' woensdag om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top