Country Finals: KVM Esports pakt de titel

Door Proximus

Deel dit nieuws

KVM Esports heeft titelverdediger Sector One verslagen in de grote finale van de Country Finals. Op het Made In Asia-podium waren de Mechelaars niet te stoppen tegen de vossen, die ondanks heel wat weerwerk toch met 3-2 verloren.

Daags na hun overwinning tegen KRC Genk Esports stonden de spelers van KVM Esports zaterdag voor een nieuwe strijd. In een match-up die we uit het hoofd beginnen te kennen, namen ze het op tegen Sector One voor de titel van de Country Finals 2021.

De eerste wedstrijd ging van start en KVM Esports nam meteen een risico. Met een botlane die alleen als support fungeerde, hoopte het team zijn jungler Urban in de best mogelijke omstandigheden te brengen en maximale damage toe te brengen. De gok loonde. Ondanks de kalmte aan de kant van Sector One nam KVM geleidelijk de neutrale targets over en stelde het een mountain soul veilig in nauwelijks 20 minuten. De achterstand was te groot geworden, KVM pakte het eerste punt van deze grote finale.

Schoten de vossen wakker in duel 2? Het antwoord was neen. KVM Esports wist Sector One bij elke actie schaakmat te zetten en won de verschillende targets die vrij waren. De vossen, in moeilijkheden gebracht door een ongenaakbare Mikkel op zijn Tryndamere, raakten de kluts kwijt.

Maar net toen iedereen dacht dat de spelers van Sector One diep in de put zaten, zagen ze het licht in het derde spel. Door gebruik te maken van onverwachte kampioenen, zoals Zhergoth’s Singed, namen ze de controle over en leidden ze de teamfights. No way om naar huis te gaan met een 3-0, de vossen pakten hun eerste punt. Tussenstand: 2-1 in de BO5.

En de vossen gingen door op hun elan, gemotiveerd door het vertrouwen dat ze in de laatste wedstrijd hadden getankt. Sector One werd realistischer in de teamfights en verpletterde KVM gedurende de hele game. Het publiek had erom gevraagd en hun wens werd uiteindelijk vervuld: we kregen een vijfde duel in deze wedstrijd.

Het laatste spel begon en de eerste aanval kwam van de Mechelaars! Ze legden een imposant ritme op, dat snel onhoudbaar werd voor de opponent. De boot van Sector Ones zonk naar de bodem. In de backstage gingen de kopjes naar beneden. Gezien de geweldige vorm van KVM in deze BO5, was een comeback van Sector One ondenkbaar. Een paar minuten later was het vonnis geveld: KVM Esports pakte het allesbeslissende laatste punt.

De Mechelaars nemen dus de kroon over die Sector One in het vorige seizoen had geclaimd en voegen dus een nieuwe hoofdstuk toe aan het verhaal van de twee teams die nu al twee jaar alle Belgische titels delen. Het is een titel met een speciaal tintje, gezien het feit dat de 2021-editie de laatste is van de Belgian League. Volgend seizoen volgt er een fusie met de Dutch League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top