Ninjas in Pyjamas sluiten IEM Fall af met knalprestatie

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op zondag 10 oktober stond de Grote Finale van de IEM Fall tussen NiP en ENCE op het programma. Een volledig Zweedse finale die je live kon volgen op Pickx Esports en de sociale media. Hoewel er weinig RMR-punten (om zich te kwalificeren voor de Major) te verdienen waren, gaven beide teams zich volledig en dat zorgde voor heel wat spektakel.

Een vliegende start

De Best-of 5 begon met de keuze van NiP, Overpass. Een map waarop het Zweedse team domineert met een winrate van 100% in vijf wedstrijden, waaronder wedstrijden tegen OG Esports en Team Vitality. Maar dat is niet alles, want het team begon aan de wedstrijd met 10 zeges op een rij. Een nieuwe zege tegen de landgenoten zou het totaal aantal brengen op elf zeges.

Onder leiding van dev1ce met maar liefst 26 kills, bevestigde NiP hun bloedvorm al snel. Een sterke start van de Bo5, die traditiegetrouw eventjes kan duren.

De spelers hebben trouwens nog maar net hun onvrede geuit over het format en de duur van de Bo5 met onder andere het argument dat zelfs Majors dit format links laten liggen. Als we kijken naar CIS, dan zien we dat de grote finale in een Bo3 gespeeld wordt toen Gambit en Natus Vincere, al geplaatst voor de Major, akkoord waren om het format aan te passen.

ENCE overstijgt zichzelf

ENCE is een van de outsiders van het toernooi. De Zweedse ploeg wist vriend en vijand te verrassen tijdens deze competitie. Ze wisten de eerste plaats in hun groep te bemachtigen. Nochtans een poule met Vitality en OG. Het team bleek later ook de betere van G2 Esports en Astralis. De weg naar de finale was dus moeilijk en lang, maar de hoop op een nieuwe stunt was er wél.

Na de nederlaag op Overpass, dachten we veel meer rookies aan het werk te zien op Mirage. En de map, die gekend is om individuele prestaties in de verf te zetten, werd een succes voor ENCE. Ze wonnen met een score van 16-7.

Het vervolg was dan weer een pak minder succesvol en NiP begon een versnelling hoger te schakelen met een nipte overwinning op Ancient (16-14) als gevolg. Op Nuke deed NiP uiteindelijk de boeken toe (16-6).

De conclusie na bijna twee weken strijd is dat Ninjas in Pyjamas al bij al vlot een nieuwe prijs wist te pakken. Hun elf zeges op rij staan netjes te blinken en doet het beste vermoeden voor de volgende Major die op de planning staat. Binnenkort ontdek je hier in detail alle ploegen die zich konden plaatsen voor de Major en wellicht voor dé afspraak voor Counter-Strike.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top