'La Casa de Papel': de meest populaire overvallers van Netflix

Series | 'La Casa de Papel' is zonder enige twijfel een van de grootste successen van Netflix gedurende de laatste jaren. Er is voor ieder wat wils in deze Spaanse serie: charismatische personages, een verhaal boordevol intriges en spanning en een getalenteerde cast die de aandacht van de kijker blijft vasthouden. Proximus Pickx vertelt je in dit artikel alles over deze hitreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Synopsis

'La Casa de Papel' volgt een bende overvallers die onverschrokken de grootste financiële instellingen van Spanje durven aan te vallen. Hun acties worden in goede banen geleid door 'El Profesor', een bijzonder intelligent man die bij elke actie tien stappen vooruit denkt. Samen proberen ze de meest spectaculaire overvallen ooit uit te voeren. Om hun identiteit verborgen te houden, dragen ze allemaal een rode overall en maskers van de Spaanse schilder Salvador Dalí. Ze gebruiken ook namen van steden als Tokio, Rio en Denver om hun echte naam niet te hoeven onthullen. Hun eerste roofoverval vindt plaats in de Koninklijke Munt in Madrid, waarna ze hun volgende slag slaan in de Bank van Spanje. In elk aflevering is het opnieuw de vraag of de protagonisten er in slagen om hun opdracht tot een goed einde te brengen.

Trailer

Cast

Tokio: Ursula Corbero ('El árbol de la sangre', 'Física o química')
El Profesor: Alvaro Morte ('El secreto de Puente Viejo')
Rio: Miguel Herran ('Elite')
Raquel Murrillo: Itziar Ituño ('Loreak')
Denver: Jaime Lorente ('Elite', 'Gun City')
Berlijn: Pedro Alonso ('18 comidas')
Monica Gaztambide: Esther Acebo ('Los Encantados')
Nairobi: Alba Flores ('El tiempo entre costuras')
Helsinki: Darko Peric ('A Perfect Day', 'Mar de plástico')
Alicia Sierra: Najwa Nimi ('Abre los ojos', 'Lucía y el sexo')
Arturo Roman: Enrique Arce ('Iron Cross')

Crew

Bedenker: Alex Pina
Regie: Jesús Colmenar, Alex Rodrigo, Alejandro Bazzano, Miguel Ángel Vivas en Javier Quintas
Scenario: Esther Martínez Lobato, Javier Gómez Santander, Pablo Roa, Fernando Sancristóval, David Barrocal en Esther Morales
Productie: Jesús Colmenar, Sonia Martínez en Alex Pina / Nacho Manubens en Esther Martínez / Pedro García Caja

Seizoenen

  • Deel 1: 13 afleveringen

Een intelligente maar mysterieuze crimineel met de schuilnaam El Profesor (De Professor) heeft een goed doordacht plan om de grootste overval ooit te organiseren. Hij rekruteert de beste misdadigers van het land om een team te creëren dat op alles voorbereid is: Tokio, Rio, Berlijn, Nairobi, Moskou, Denver, Oslo en Helsinki. Het plan is om binnen te breken in de Koninklijke Munt van Spanje om duizenden euro in ontraceerbare bankbiljetten te laten drukken. Door omstandigheden komt het team van overvallers vast te zitten met bijna 70 gijzelaars in de Munt, waaronder Alison Parker, de dochter van de Britse ambassadeur. Rechercheur Raquel Murillo heeft de leiding over het onderzoek en onderhandelt met El Profesor en de overvallers om de aanval te beëindigen. In dit eerste deel lukt het El Profesor om de politie voortdurend te slim af te zijn.

  • Deel 2: 9 afleveringen
Het plan van El Profesor valt langzaamaan in duigen. Speurders slagen erin het geïsoleerde huis te vinden waarin de overvallers trainden voordat ze de Koninklijke Munt bestormden. Raquel is dichterbij dan ooit om El Profesor in het nauw te drijven, maar de overvallers doen er tegelijk alles aan om in de gunst van het publiek te vallen. De gijzelaars blijken moeilijk te controleren, vooral vanwege het karakter van bankdirecteur Arturo Roman, die niet stopt met rebelleren. El Profesor benadert Raquel zonder dat ze weet dat hij het meesterbrein achter de overval op de Munt is. Het duurt niet lang voordat ze van het onderzoek naar de overval wordt gehaald en op haar eentje El Profesor benadert, waarbij ze ook gevoelens krijgt voor de man. Het seizoen eindigt succesvol voor de overvallers: ze weten met de buit te ontsnappen en zich te vestigen in het buitenland. Raquel besluit om haar leven te delen met El Profesor.

  • Deel 3: 8 afleveringen
Drie jaar later leiden de overvallers een droomleven, ze hebben zich over de hele wereld gevestigd. Niettemin is er een schaduwzijde aan dit leven, want ze moeten zich voortdurend verstoppen voor de politie. Rio maakt een fout en wordt gevangengenomen en vervolgens gemarteld door de autoriteiten. Om hem te bevrijden, heeft El Profesor plannen voor een nieuwe, spectaculaire overval. Hij wil de Bank van Spanje infiltreren om tonnen goud te stelen. Alle overvallers komen samen voor deze nieuwe aanval, met nieuwe leden aan hun zijde: Raquel, die de naam Lissabon aanneemt, Monica Gaztambide (Stockholm), maar ook en vooral Palermo, die na haar dood Berlijn komt vervangen. Ze worden achtervolgd door kolonel Tamayo en politie-inspecteur Alicia Sierra, twee ijzervreters die veel gewelddadiger zijn dan Raquel. Ze slagen erin om Rio terug te krijgen, maar hun plan wordt ondermijnd.

  • Deel 4: 8 afleveringen
Door een schijnexecutie op Raquel uit te voeren, kan de politie El Profesor doen geloven dat Raquel is vermoord. Ze wordt daarna in het geheim ondervraagd. In de Nationale Bank van Spanje zijn de overvallers bezig het goud te smelten zodat ze het eruit kunnen halen, zoals het plan vereist. Maar er ontstaan spanningen binnen de groep en er breekt een machtsoorlog uit tussen Palermo en Tokio. Ondertussen zit ene Gandia hen op de hielen, een ultra-getrainde en gevaarlijke lijfwacht van de gouverneur van de bank. Hij slaagt erin om de overvallers te bekampen en schiet Nairobi neer. Haar overlijden zorgt voor een zware mentale klap. El Profesor bedenkt ondertussen een plan om Raquel te bevrijden en haar in de bank te krijgen. Hij lekt informatie over Rio's detentie en marteling, waardoor Alicia Sierra uit haar functie wordt ontheven. De koelbloedige politie-inspecteur is niet van plan te stoppen en gaat in haar eentje op zoek naar de Professor.

  • Deel 5: 5 afleveringen
El Profesor kan de overvallers niet langer helpen, nu Alicia Sierra hem te grazen heeft genomen. Ze zitten al 100 uur in de Nationale Bank van Spanje en slagen erin om Raquel terug te krijgen, maar ze voelen zich tegelijk verslagen door de dood van Nairobi. Kolonel Tamayo is vastbesloten om de overvallers te verdrijven en stuurt steeds meer strijdkrachten op hen af. Daarbovenop komen de gijzelaars in opstand ... waardoor de situatie meer dan ooit gespannen is en de overvallers tot het uiterste gedreven worden. 

Wil je meer lezen over 'La Casa De Papel'? 



Ontdek hier de originele muziek van de reeks:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top