Tussen 2019 en 2021 stond Tomas Svedkauskas 45x in doel bij Lommel SK. Maar na de overname door City Football Group werd hij stilaan opzij geschoven en dat resulteerde deze zomer in een breuk tussen de Limburgers en de Litouwer.

De Litouwse international leek al snel aan de slag te kunnen in Nederland, waar hij een testperiode kon versieren bij Go Ahead Eagles. Maar na wat flatertjes in de oefenduels besloten de Nederlanders toch om hem niet te weerhouden. Sindsdien zocht de 27-jarige Svedkauskas naar een nieuwe uitdaging.

Twee maanden later heeft hij die uitdaging eindelijk gevonden, al zal ze misschien niet helemaal passen binnen zijn carrièreplanning. Svedkauskas tekende namelijk een contract bij DFK Dainava; het nummer acht uit de A Lyga (hoogste klasse Litouwen). De club staat momenteel amper twee punten boven de degradatiezone en kan dus wel een kwaliteitsinjectie gebruiken.

Svedkauskas was de voorbije jaren de numéro uno van zijn land, maar werd - niet geheel onlogisch - gepasseerd voor de interlands die Litouwen dit najaar al speelde.