Het seizoen is nog maar pas begonnen, maar dat heeft Charles De Ketelaere niet belet om alle aandacht naar zich toe te trekken. De jongeling van Club Brugge verkeert in een uitstekende vorm die hij ook liet zien bij de Rode Duivels.

Charles De Ketelaere moet zowat de enige Rode Duivel geweest zijn die na afloop van de troostfinale met een trots gevoel van het veld stapte. De Ketelaere mocht voor het eerst een match van de Rode Duivels met inzet proberen te beslissen, en maakte vervolgens als enige landgenoot een doelpunt.

Het jonge talent van Club Brugge werd op het uur ingebracht voor Alexis Saelemaekers, terwijl bondscoach Martinez ook Kevin De Bruyne inbracht voor Youri Tielemans. Met deze twee paar snelle voeten, trachtte de bondscoach het tij te keren in het voordeel van de Belgen. Dat lukte ook, maar pas in de 86e minuut. 

Door de benen

Toen kreeg hij een bal in de diepte toegespeeld van Kevin De Bruyne waardoor De Ketelaere plots alleen voor doelman Donnaruma kwam te staan. De Ketelaere kent de Italiaanse doelman nog van tijdens de wedstrijden tegen PSG en was gelukkig niet onder de indruk: in plaats van de bal tevergeefs richting de aanlopende Batshuayi te passen, ging hij voor eigen roem. De Ketelaere mikte het leer vakkundig door de benen van Donnaruma en prikte op die manier de Belgische eerredder op het bord.

“Ik zag Batshuayi en Carassco wel degelijk richting doel lopen”, verklaarde hij achteraf tegen de pers. “Maar ze werden goed afgedekt door de Italiaanse verdedigers waardoor ik zelf mijn kans moest gaan. De benen van Donnaruma stonden wijd open en dan mag je eigenlijk niet twijfelen”, verklaarde het nog maar twintigjarige talent van Club Brugge.

Basisplaats?

Met zijn doelpunt en puike wedstrijd, wordt De Ketelaere door de voltallige pers naar voren geschoven als toekomstige basisspeler bij de Rode Duivels. De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels wordt over een maand gespeeld en wellicht maakt De Ketelaere dan opnieuw zijn opwachting.

De tegenstander van dienst wordt dan Estland en de inzet is de kwalificatie van het aankomende WK. Als de Esten vanavond echter Wales verslaan, zijn de Rode Duivels onmiddellijk gekwalificeerd voor het WK. Als Wales toch de drie punten meegraait, moeten de Rode Duivels nog vol aan de bak en kan Charles De Ketelaere wel eens een nieuwe hoofdrol spelen.

Bondsoach Roberto Martinez wil echter nog niet te ver vooruit lopen op de zaak. De Ketelaere is nog jong en mag immers niet verbrand worden, klinkt het bij de bondscoach. Maar omdat Estland een hapklare brok lijkt, is het voor de pers zo klaar als een klontje: geef die jongen een nieuwe kans!

Volg de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden binnenkort op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!