Ontploft de Portugese aanvaller Joao Felix ooit nog in het shirt van Atlético Madrid?

Sport |

127 miljoen euro. Dat was het bedrag dat Atlético Madrid in de zomer van 2019 neertelde om Joao Felix weg te halen bij Benfica. De Portugees is nu bezig aan zijn derde seizoen in Madrid, maar echt ontbolsteren lukte nog niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Even wat cijfertjes om te beginnen. In zijn eerste seizoen in La Liga wist Felix zes goals te scoren voor Atlético. Daar voegde hij nog drie goals in de Champions League aan toe. Vorig seizoen klokte hij op het kampioenenbal af op hetzelfde aantal goals, maar deed hij één doelpunt beter in de competitie. Felix zit met andere woorden aan 19 goals voor Atlético Madrid na twee afgewerkte seizoenen. 

Op zich zou je denken dat deze cijfers niet zo dramatisch zijn op het eerste gezicht. Toch wordt er in Madrid veel meer verwacht van de man die bijna 130 miljoen kostte. Zeker omdat ene Luis Suarez, die vorig seizoen voor een “peulschil” van 7 miljoen euro werd aangetrokken, met 21 goals op één jaar tijd het beduidend beter heeft gedaan. Ook nu zit de Uruaguyaan aan vijf stuks dit seizoen, bij Felix staat de teller nog op nul. Een enkelblessure in het begin van de competitie hielp daarbij niet. Daarbovenop was Felix ook nog eens twee matchen geschorst nadat hij rood pakte in het duel tegen Athletic Bilbao

Tegen Barcelona was Felix dan weer all over the place. Misschien toonde hij hier de eerste tekenen van beterschap?

Rood

Beterschap of niet, de geruchtenmolen vertelt al enige tijd dat het krediet van Felix bij Atlético Madrid wat op is. Er zou sprake zijn van een mogelijke transfer dit jaar. Zo wordt de Portugees momenteel zelfs gelinkt aan Liverpool. De Reds zouden Felix eerst willen huren met een optie om de Portugees definitief over te nemen, klinkt het. 

Liverpool zou een club zijn waar Felix graag naartoe zou trekken. De aanvaller had recent een interview met de Braziliaanse zender TNT Sports. Daarin zei Felix het volgende: “Niet dat een transfer aan de orde is, maar als ik zou veranderen van ploeg dan zou dat naar een ploeg zijn die in het rood speelt. Ik heb altijd al in het rood gevoetbald, het is ook de kleur van onze nationale ploeg”, liet Felix verstaan. 

Juiste positie

Ondanks de kritiek krijgt Felix ook steun. Recent gaf ex-topspeler Luis Figo een interview en sneed hij daarin diverse thema’s aan. De prestaties van Felix waren er daar eentje van. “Joao heeft immense kwaliteiten”, stak hij van wal. “Het zou makkelijker zijn voor hem om tot betere prestaties te komen als hij op de juiste positie wordt neergezet”, voegde hij daar nog fijntjes aan toe. 

Felix durft door Diego Simeone soms op de flank geposteerd te worden, een positie die hem minder zou liggen. Felix acteert liever centraal, zoals hij deed tegen FC Barcelona begin deze maand. De concurrentie voor die centrale rol is dan ook moordend bij Atlético. Naast Felix en Suarez heb je namelijk ook nog ene Antoine Griezmann rondlopen.

Laat uitgerekend Liverpool, die in verband wordt gebracht met Felix, de ploeg zijn die op dinsdag 19 oktober naar Atlético Madrid moet trekken voor speeldag drie in de groepsfase van de Champions League. Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen Liverpool en Atlético Madrid, op de zenders Pickx+ Sports en Pickx+, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top