Op de vierde speeldag van de tweede Afrikaanse kwalificatievoorronde voor het WK in Qatar van volgend jaar stonden er vier wedstrijden op het programma.
Zo ging Ally Samatta, die door Fenerbahçe wordt uitgeleend aan Antwerp, met Tanzania op bezoek bij Benin (0-1). Zijn ploegmaat Simon Msuva (6.) effende al vroeg het pad en bij die vroege goal zou het blijven. Dankzij de zege wipt Tanzania over Benin naar een voorlopige eerste plaats in groep J. Beide ploegen tellen evenwel hetzelfde aantal punten (7 op 12). DR Congo (voorlopig 5 op 9) kan vanavond nog de koppositie overnemen, als het wint op het veld van Madagaskar, dat na drie speeldagen nog geen punt wist te bemachtigen.

AA Gent-verdediger Joseph Okumu kende minder geluk met Kenia tegen Mali (0-1). Ibrahima Koné opende na 55 minuten de score, waardoor Okumu en co. tegen een thuisnederlaag aanliepen. Mali gaat comfortabel aan de leiding in groep E met 10 op 12, gevolgd door Oeganda met 8 op 12. De Oegandezen hielden met 1-0 de punten thuis tegen hekkensluiter Rwanda (1 op 12) dankzij een doelpunt van Fahad Bayo (22.). Kenia vat post op plaats drie met 2 punten.

In de vierde en laatste partij van de middag slaagde de Centraal-Afrikaanse Republiek er niet in om iets te rapen voor eigen volk tegen Nigeria. Leon Balogun (29.) en voormalig Charleroi-spits Victor Osimhen (45.+1), nu aan de slag bij Napoli, tekenden halfweg voor de 0-2 eindstand. KRC Genk-aanvaller Paul Onuachu bleef aan de bank van het winnende kamp gekluisterd. Nigeria voert groep C aan met 9 op 12, voor Kaapverdië (4 op 9), CAR (4 op 12) en Liberia (3 op 9). Kaapverdië speelt later op de dag gastheer voor Liberia.

Naast Kaapverdië-Liberia en DR Congo-Madagaskar is er met Zambia-Equatoriaal Guinea nog een derde match om 18u. Ten slotte staat Mauritanië-Tunesië om 21u gepland.