Met deze films en series kom je een nieuwe herfstweek door

Films |

De zon kiest steeds sneller het hazenpad terwijl de temperaturen blijven zakken. Gelukkig is er nog de televisie om ons warm te houden en op die kijkbuis is deze week weer heel wat leuks te zien. De tvgids hoef je niet open te slaan, want Proximus Pickx selecteerde voor jou de beste films en series.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ali (2001)

In dit biografisch drama van regisseur Michael Mann zien we hoe de Amerikaanse bokser Cassius Clay (Will Smith) de Amerikaanse bokswereld, en de wereld ver daarbuiten, op stelten zet. Clay wint bovendien Olympisch goud en verkondigt op zeer overtuigende manier dat hij de beste bokser aller tijden is. Hij trekt heel wat aandacht naar zich toe, krijgt een heldenstatus en wordt vervolgens wereldkampioen bij de zwaargewichten. De bokser wordt ook bekend om andere redenen: hij komt op voor de rechten van zwarte Afro-Amerikanen, is goed bevriend met Malcolm X en verandert zijn naam in Muhammed Ali.

Bekijk ‘Ali’ vanavond om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

‘Het Leven in Kleur’

In deze vijfdelige reeks gaat Karine Claassens op zoek naar mensen met een donker getinte huidskleur. Ze vraagt hen naar de impact die racisme op hen heeft gehad, en nog steeds heeft. Claassens gaat met haar bevinden ten rade bij experts en die plaatsen het in een breder maatschappelijke, historische en psychologische context zodat iedereen kan reflecteren over zijn of haar houding tegenover racisme.

Bekijk ‘Het Leven In Kleur’ dinsdag 12 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


'Axel Gaat Binnen'

Axel Daeseleire verblijft vijf dagen en vier nachten op de afdeling kinderoncologie van het Universiteit Antwerpen. Daar leert hij de kinderen kennen die getroffen werden door de vreselijke ziekte, alsook hun ouders en familie die instaan voor alle zorgen. Ook de verplegers delen hun verhalen en tonen aan dat het ziekenhuispersoneel er alles aandoet om de kinderen te helpen genezen. 

Bekijk ‘Axel Gaat Binnen’ op woensdag 13 oktober om 21u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


‘Ze Zeggen Dat’

Dina Tersago trekt er samen met Andy Peelman op uit om de vele urban legends die vandaag de dag de ronde doen, te toetsen aan de werkelijkheid. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen doen ze beroep op hun eigen mama’s, Ivette en Lisette, om na te gaan of de talloze geruchten over bekende Vlamingen wel kloppen. En wat blijkt? Sommige geruchten dienen met een korreltje zout genomen te worden. Andere slagen dan weer de nagel op de kop...

Bekijk ‘Ze Zeggen Dat’ op donderdag 14 oktober om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

‘Woman at War’ (2018)

In deze tragikomedie van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson zien we hoe Halla (Halldóra Grétarsdóttir), een vijftigjarige muzieklerares er een geheime activistische agenda op nahoudt. Na de schooluren en tijdens de vakanties neemt ze het immers op tegen de aluminiumindustrie en daar heeft ze haar eigen wapens voor… Halla broedt op een meesterlijk plan dat heel wat risico inhoudt, maar krijgt dan plots heugelijk nieuws. Haar adoptie-aanvraag werd goedgekeurd en er wacht een klein meisje op haar in Oekraïne.

Bekijk ‘Woman at War’ op vrijdag 15 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top