De Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft Parijs-Tours gewonnen, een Franse najaarskoers voor de ProSeries. Na 212 kilometer tussen Chartres en Tours klopte hij in de sprint van een kopgroep van vier onder meer de Belgen Jasper Stuyven en Stan Dewulf.
Parijs-Tours gold jarenlang als een najaarsklassieker op maat van de sprinters, maar sinds de stap uit de WorldTour en het opnemen van verschillende gravelstroken in de finale veranderde het peloton van de wedstrijd flink. Van Belgische zijde kwamen dit jaar toch nog klassieke renners als Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Jasper Philipsen en Roubaix-revelatie Florian Vermeersch aan de start.

Rune Herregodts, vorig jaar nog winnaar van de belofteversie van Parijs-Tours, koos samen met twee anderen voor de vroege vlucht, maar die werd al snel weer bijgehaald toen het peloton honderd kilometer voor de aankomst in enkele waaiers uit elkaar viel. De hellingen en gravelwegen tussen de wijngaarden zorgden in de venijnige finale voor een extra selectie. Onder meer Van Avermaet, Vermeersch en Dries De Bondt vielen uit het front van de koers weg door een lekke band. 

Voor Frederik Frison, Stan Dewulf en Franck Bonnamour ging het niet snel genoeg: zij kozen bij het ingaan van het laatste wedstrijduur voor de aanval. Pech voor Frison: de Kempenaar werd diep in de finale uit de kopgroep weggeslagen door een lekke band op de laatste gravelstrook. Jasper Stuyven en Arnaud Démare kwamen vanuit een achtervolgende groep druk zetten, maar slaagden er pas in de laatste rechte lijn in om helemaal aan te sluiten.

Toch maakte Démare het met een lange sprint uiteindelijk nog af. Na een matig seizoen haalde de 30-jarige sprinter het voor Bonnamour, Stuyven en Dewulf. In de groepssprint voor de vijfde plaats pakten Arne Marit (zevende) en Amaury Capiot (tiende) ereplaatsen.