Met een stevige 17 op 21 heeft KVC Westerlo haar start niet gemist. De Kempenaars tellen nu al vijf punten meer dan eerste achtervolger Waasland-Beveren en mogen zich dan ook titelkandidaat nummer één noemen.

Architect van de Westelse blitzstart is Jonas De Roeck. De 41-jarige coach volgde deze zomer Bob Peeters op als hoofdcoach van de Kemphanen en mag zich na zeven speeldagen de op één na beste starter noemen bij een 1B-team.

De Roeck deelt zijn tweede plek met Nigel Pearson. De Engelsman nam in september 2017 het roer over bij OH Leuven en haalde ook 17 punten uit zijn eerste zeven wedstrijden. Beide trainers hadden ook een doelsaldo van +8.

De eerste plek is nog altijd voor Will Still, die ook in 2017 furore maakte bij Lierse SK. De toen nog maar 25-jarige coach nam in oktober over van Fred Vanderbiest en haalde maar liefst 18 punten uit zijn eerste zeven matchen. Enkel zijn debuutmatch tegen Union ging verloren, waarna er zeven opeenvolgende matchen gewonnen werden. Als we dat herleiden naar de eerste zeven matchen van Still, dan komt de huidige assistent-coach van Standard op een totaal van 18 op 21. Lierse haalde in die matchen wel 'maar' een doelsaldo van +5.

Na acht matchen werd Still officieel vervangen door David Colpaert omdat de jonge Still niet over de juiste trainersdiploma's beschikte om de Pallieters te blijven coachen.

Na het toptrio volgen ook nog Wouter Vrancken (16 op 21 bij KV Mechelen), Dino Topmöller (15 op 21 bij Virton) en Wim De Decker (15 op 21 bij R. Antwerp FC)