De Italiaan Fausto Masnada heeft Deceuninck-Quick Step zaterdag verrassend de tweede plaats bezorgd in het Italiaanse wielermonument Ronde van Lombardije: "Alaphilippe zei mij iets te proberen als ik de benen had", reageerde de streekrenner na afloop.
Masnada was de enige die in de finale naar Bergamo de oversteek naar de ontsnapte Tadej Pogacar kon maken, hij werkte nadien niet mee met de Sloveen. Toch moest hij aan het slot het onderspit delven, maar na afloop was de 27-jarige runner-up naar eigen zeggen toch blij. "Want dit is mijn eerste podium in een monument. Het is nog specialer om dit in mijn eigen woonplaats te doen." 
"Ik weet dat een tweede plaats geen zege is, maar het voelt wel een beetje zo omdat ik geklopt werd door een van de beste renners ter wereld. Hij was niet te kloppen vandaag. Tijdens de koers sprak ik met Julian (Alaphilippe, red.) en hij zei mij iets te proberen als ik de benen had. Dus ging ik vol door na de Passo di Ganda. Mijn vertrouwen was daar groot, want ik ken de afdaling en wegen." 
Masnada droeg zijn resultaat op aan zijn stad, die erg zwaar te lijden had aan het begin van de coronapandemie. "Het was de eerste keer dat ik de Colle Aperto (de slothelling in de straten van Bergamo, red.) opreed in een koers. De sfeer die de fans daar creëerden was ongelooflijk, dat blijft mij voor altijd bij. Het geeft mij kippenvel als ik er weer aan denk. Deze podiumplaats is voor hen en de hele stad Bergamo, die zo hard getroffen werd tijdens de pandemie."
"Ik ga deze geweldige dag nooit vergeten. Dit seizoen was niet een van mijn beste door verschillende blessures, maar om het zo af te sluiten is geweldig."