Frankrijk leeft toe naar de finale van de Nations League tegen Spanje, zondagavond in Milaan. Volgens bondscoach Didier Deschamps "biedt ervaring geen garantie", zo liet hij uitschijnen op de persbabbel daags voor de kraker.

"Als jullie ons de favoriet vinden, is dat jullie goed recht, maar we gaan onszelf dat etiket niet opkleven. De kern is verjongd, al blijven er wel voldoende ervaren rotten over. Frankrijk heeft heel veel ervaring, maar dat geeft ons geen garanties zondag. We zullen alle zeilen moeten bijzetten in onze jacht op de titel. Het team toonde in de halve finale tegen België een enorme mentale weerbaarheid."
Ook aanvoerder en doelman Hugo Lloris stond de pers te woord. "De prestatie tegen België bezorgde ons een heel goed gevoel. We hebben ons vertrouwen herwonnen na enkele lastige maanden. We kijken uit naar de finale. Het is en blijft een te behalen trofee." 
Ook de terugkeer van Karim Benzema kwam ter sprake. "Het was een belangrijk element voor ons, zijn statistieken spreken voor zich. Hij is een van de besten ter wereld, het is een ware eer om met hem te spelen en te trainen."

Bekijk de finale Spanje - Frankrijk zondag 10 oktober vanaf 20u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!