In aanloop naar de finale van de Nations League tegen Frankrijk, volgens Spaans bondscoach Luis Enrique "het beste landenteam op individueel vlak", houdt la Roja er een "nederige" houding op na en leven de Spanjaarden op ontspannen voet toe naar zondag.
"Het volstaat om naar de Franse basiself te kijken, die bestaat uit referentiespelers bij hun clubs. Het ontbreekt ons nog wat aan ervaring, maar in voetbal kan alles. We gaan proberen de bal in eigen rangen te houden en uitgaan van onze eigen sterktes. We zullen klaar zijn, met het nodige respect voor de wereldkampioen. We willen onze prestatie van de halve finale herhalen", benadrukte de selectieheer.
"De kwaliteit van het trio Kylian Mbappé, Karim Benzema en Antoine Griezmann staat buiten kijf. Ze kunnen met hun kwaliteiten een match doen kantelen. We denken er evenwel niet aan om van speelstijl te veranderen. We versloegen met Italië woensdag het beste team van Europa en nu kijken we de regerende wereldkampioen in de ogen. Er is geen betere motivatie dan dat. We weten dat het moeilijk wordt, maar leven er ontspannen naartoe", vervolgde Enrique zijn uitleg. 
Ook Ferran Torres, die nog niet zeker is of hij speelklaar geraakt omwille van een trap op de voet tegen Italië, verscheen op de persbabbel. "We zijn hongerig. Voor velen onder ons is het de eerste finale die we spelen. Het zou geweldig zijn als we de trofee de lucht in kunnen steken. Onze grootste troef is dat we collectief sterk staan."