In de kwalificaties voor het WK in Qatar keken vandaag in groep C Litouwen en Bulgarije elkaar in de ogen. De thuisploeg won met 3-1. Verder hielp Eupen-spits Smail Prevljak Bosnië en Herzegovina aan een 0-2 overwinning tegen Kazachstan in groep D.
Lasickas opende de score voor Litouwen in de 18e minuut. Bulgarije kwam in de tweede helft langszij via Despodov (64.), maar ¿ernych bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong in minuut 82. Twee minuten later trof ¿ernych opnieuw raak, hij zette de 3-1 eindstand op het bord.

Ondanks een eerste zege in deze campagne blijft Litouwen laatste met 3 punten. Bulgarije is vierde en voorlaatste met 5 punten.

In groep D ging Bosnië en Herzegovina op bezoek bij Kazachstan. De bezoekers wonnen met 0-2 dankzij twee doelpunten van Eupen-spits Smail Prevljak.

Prevljak maakte in de 25e minuut de 0-1 en verdubbelde de score na de rust (66.). Kazachstan kwam in de toegevoegde tijd nog dicht bij de 1-2, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Door hun overwinning springen de Bosniërs naar de tweede plaats in groep D met 6 punten, op 6 punten van groepsleider en wereldkampioen Frankrijk, dat één match meer heeft gespeeld. Kazachstan blijft laatste in de groep met 3 punten.