Cheyenne & Lola, een rauw epos over twee veerkrachtige vrouwen

Vanaf 11 oktober kan je op één kijken naar 'Cheyenne & Lola', een moderne westernreeks over twee sterke vrouwen die door het noodlot worden verbonden en moeten samenwerken om te overleven. Proximus Pickx vertelt je meer details over deze boeiende reeks.

Deze Frans-Vlaamse coproductie begint wanneer Cheyenne ongewild getuige is van de moord op de vrouw van Lola's minnaar. Ze beseft dat ze met haar strafblad wellicht beschuldigd zal worden van de moord. Met de hulp van een lokale misdaadbaas laten Cheyenne (een rol van Veerle Baetens) en Lola (Charlotte Le Bon) het lichaam verdwijnen. Beide vrouwen ontdekken al gauw dat ze deze gunst niet zomaar cadeau kregen en worden tegen hun wil meegesleurd in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Om te overleven hebben ze geen andere keuze dan bondgenotes te worden. Cheyenne weet dat haar eigen veilige bestaan onzeker is, en dat ze snel in een hel kan belanden. Lola is vooral een lastpost waar ze van af wil. De vriendschap die tussen hen ontstaat, is voor Cheyenne dan ook een totale verrassing.

Toch is er ook hoop voor het duo, want ze krijgen de kans om een fortuin te verdienen en een ander leven te beginnen. Maar om dit te kunnen doen, moeten ze noodgedwongen offers brengen.

Sublieme cast en crew

De opnames van de reeks werden in goede banen geleid door Eshref Reybrouck. Sommigen kennen deze man als de wederhelft van Cath Luyten, maar uiteraard heeft de man veel meer in zijn mars. Zo was één van zijn eerste wapenfeiten Marsman, een één-reeks die door verschillende gerenommeerde festivals als de Prix Europa werd geselecteerd. Reybrouck is een bijzonder veelzijdig regisseur, met onder meer enkele afleveringen van 'De Bunker' en 'Cordon' op zijn actief, evenals een reeks sketches van de bekroonde komische reeks 'Wat als'. Ten slotte was hij ook verantwoordelijk voor de regie van de één-reeks 'Undercover'. Kortom, een palmares om U tegen te zeggen.

De rol van Cheyenne wordt schitterend ingevuld door Veerle Baetens. Deze Belgische actrice heeft altijd al een boontje gehad voor buitenbeetjes. Ze verwierf faam in Vlaanderen dankzij haar hoofdrol van Sara in de gelijknamige telenovelle op VTM. Daarna brak ze internationaal door dankzij haar rol in de Oscar-genomineerde speelfilm 'The Broken Circle Breakdown'. Het succes van die film gaf haar ook de kans om een carrière uit te bouwen in Frankrijk, waar ze onder meer met 'Un début prometteur' en de miniserie 'Au-delà des murs' hoge ogen gooide. Momenteel is ze bezig met de verfilming van 'Het smelt' van Lize Spit.

Charlotte Le Bon begon haar carrière als weervrouw op Canal+, maar stapte al gauw over naar de filmwereld met haar vertolking in de dramafilm 'La Marche' en haar rol van Victoire Doutreleau in de biografische film 'Yves Saint Laurent'. Voor die laatste film werd ze in 2015 genomineerd voor een César voor de beste vrouwelijke bijrol. Ook in de Verenigde Staten is ze geen onbekende meer, met rollen in 'The Hundred-Foot Journey' van Steven Spielberg en Oprah Winfrey en 'The Promise'.

Bekijk ‘Cheyenne & Lola’ op 11 oktober elke maandag om 21u35 te zien op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Wil je nog meer reeksen met Veerle Baetens zien? Bekijk 'Tabula Rasa' nu op Netflix! Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top