Country Finals: KVM Esports neemt het op tegen Sector One in de grote finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

De mannen van KVM Esports waren de sterkste in de halve finale van de Country Finals tegen KRC Genk Esports. Ze wonnen in vijf rondes en plaatsten zich voor de grote finale op zondag tegen Sector One. Een iconisch duel dat vol verrassingen zal zitten.

Er hangt een gespannen sfeer in het esportspaleis van de Made in Asia-beurs op Brussels Expo. De halve finale van de Country Finals staat op het punt gespeeld te worden. KVM Esport en KRC Genk Esports betreden het podium, de wedstrijd kan beginnen.

De partij begint met een duidelijk voordeel voor KRC Genk, dat in de eerste minuten de Mechelaars op achterstand zet. Geleidelijk aan verliezen de Limburgers echter de voorsprong waar ze zo hard voor gevochten hebben. KVM houdt het hoofd koel en voert hun spelplan methodisch uit, tot ze de eerste overwinning pakken. 1-0 in de BO5.

In de tweede game neemt KVM een aanzienlijke voorsprong in de early game, na een positiefout van Genk. De druk op de schouders van de spelers is voelbaar, de gevechten volgen elkaar in sneltempo op. De dragon ziet maar liefst drie teamfights op minder dan 5 minuten tijd. De coaches, trillend hun stoel, lijken daar niet mee opgezet. Maar net wanneer we denken dat de Mechelse ploeg de bovenhand zal nemen, zet KRC Genk de wedstrijd op zijn kop dankzij een goed uitgespeelde teamfight.

De derde wedstrijd begint, en KRC verbaast! De Limburgers stellen zich heel pragmatisch op in de teamfights en stoppen bij het kleinste overschot aan vertrouwen. Ook Numandiel speelt vol zelfvertrouwen en geeft ons een masterclass met zijn Leblanc. Met een voorsprong van meer dan 9000 gold wint Genk, dat nog maar één overwinning verwijderd is van het ticket voor de finale.

En dat hebben de Mechelaars geweten: slechts een paar minuten na het begin van de vierde game voert Genk de druk op. Hoewel de opstelling van KVM de belangrijkste factor leek te zijn voor hun nederlaag, slagen ze er toch in om op voorsprong te komen door heel precies rond Mikkel en zijn Tryndamere te spelen. De Mechelaars willen de vijfde game, en die krijgen ze ook.

De beslissende game begint en de toon is snel gezet. De Mechelaars dringen meteen de tegenoverliggende jungle binnen, maar worden door Genk afgeweerd. De champions van de Limburgers zijn beter in de late game, maar ze moeten wel eerst de rest van de game overleven. Dat heeft ook KVM begrepen, dat het tempo verder opvoert. Die strategie loont: Mechelen kan uiteindelijk de vijandige nexus vernietigen.

We kennen dus eindelijk de tweede finalist van deze Country Finals! Sector One zal het opnieuw opnemen tegen KVM Esports, in een finale met een stilaan voorspelbare line-up. Een wedstrijd die je deze zaterdag vanaf 15.00 uur kunt bekijken op Pickx Esports en op TV via Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top