Nederland heeft vrijdag in Riga met 0-1 gewonnen van Letland in WK-kwalificatiegroep G. Club Brugge-winger Noa Lang vierde zijn debuut bij Oranje, hij kwam in de 62e minuut het veld op voor Steven Berghuis.
Davy Klaassen lukte na 19 minuten met een mooi vluchtschot de enige treffer van de wedstrijd. 
Nederland profiteert van het puntenverlies van Noorwegen om zo alleen op kop te komen in groep G. De Noren, zonder de geblesseerde Erling Haaland, speelden 1-1 gelijk op bezoek bij Turkije. KRC Genk-middenvelder Kristian Thorstvedt maakte in de 41e minuut de openingstreffer van Kerem Aktürkoglu (6') ongedaan.
In de stand leidt Nederland met 16 punten, Noorwegen heeft er twee minder. Turkije is derde met 12 punten.
In groep H won Kroatië met 0-3 in Cyprus. Rusland haalde het met 1-0 van Slovakije. Slovenië was dan weer met 0-4 te sterk voor Malta. De Kroaten en de Russen delen de leiding met 16 punten. Slovenië en Slovakije volgen met respectievelijk 10 en negen punten.
Duitsland keek in groep J tot de 52e minuut tegen een 0-1 achterstand aan tegen Roemenië. Ianis Hagi (ex-Genk) bracht de Roemenen in de negende minuut op voorsprong in Hamburg. Marc-André ter Stegen, die de niet fitte Manuel Neuer verving, had geen verhaal. Serge Gnabry bracht de Mannschaft langszij en in de 81e minuut zorgde Thomas Müller ervoor dat de drie punten in Duitsland bleven. De Duitsers staan op kop met 18 punten. Noord-Macedonië, dat bij Liechtenstein met 0-4 won, komt met 12 punten naast Armenië op de tweede plaats te staan. De Armeniërs bleven op 1-1 steken in IJsland. Roemenië is vierde met 10 punten.