Krijgt Vanaken een kans in de basis tegen Italië?

UEFA Nations League | Roberto Martinez zal voor de troostfinale tegen Italië mogelijk enkele andere jongens een kans geven in de basis. Hans Vanaken is één van de spelers die mogelijk aan de partij gaat beginnen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Youri Tielemans staat onder druk. Dat was al voor de match tegen Frankrijk het geval en dat is er niet minder op geworden na zijn mindere prestatie tegen Les Bleus. Hij ging onder meer in de fout bij de tweede tegentreffer. Net na de 2-2 werd hij door Roberto Martinez gewisseld en Hans Vanaken kwam in zijn plaats.

Vanaken kreeg aanvankelijk de nodige kritiek vanwege zijn selecties bij de nationale ploeg. Maar de afgelopen interlands heeft de speler van Club Brugge de criticasters de mond weten te snoeren. Vanaken heeft stappen voorwaarts gezet en verdient zijn plaats bij de Rode Duivels. Daardoor mag hij hopen op een basisplaats tegen Italië.

Door Vanaken in de basis te zetten kan Kevin De Bruyne een rij naar achteren worden geschoven, zoals dat gebeurde na de invalbeurt van Vanaken tegen Frankrijk. Daar voelt KDB zich ook zeer goed thuis en kan hij met zijn uitstekende passing ook voor de nodige openingen zorgen. Vanaken kan op zijn beurt zeer goed tussen de linies spelen, waardoor België voor het nodige gevaar kan zorgen. Hij kan op die manier voor de nodige creativiteit zorgen bij de Rode Duivels.

Met Trossard?

Tegen Frankrijk zagen we een goede eerste helft van Eden Hazard, maar na de pauze verdween hij helemaal uit beeld. Dat had deels te maken met een (kleine?) blessure die de speler van Real Madrid opliep. Hij werd vervangen door Leandro Trossard.

De kans is bijna onbestaande dat Hazard gaat spelen tegen Italië, wat kansen biedt voor de speler van Brighton & Hove Albion. Trossard en Vanaken konden het tij ook niet keren tegen Frankrijk, maar bij vlagen lieten ze zich aanvallend opmerken. Krijgen ze tegen Italië opnieuw een kans?

Bekijk Italië – België nu zondag 10 oktober vanaf 15u op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top