Op een veiling in het Verenigd Koninkrijk is de houten brug die de auteur van "De Avonturen van Winnie De Poeh" inspireerde verkocht. De kopers telden meer dan 150.000 euro neer voor de brug die op het Britse platteland ligt.
Oorspronkelijk was de prijs geschat tussen 40.000 en 60.000 pond (tussen 47.000 en 70.000 euro), maar tijdens de veilig stegen de biedingen al snel tot meer dan 131.000 pond (meer dan 150.000 euro).

Alan Alexander Milne, de bezieler van het gele rondbuikige beertje, ging vaak met zijn zoontje wandelen in het bos van Ashdown, in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. De vader en zoon speelden op de bekende brug samen het zelfverzonnen spel "Poehstokjes" waarin ze stokjes stroomafwaarts lieten drijven. Degene wiens stokje het eerst onder de brug verscheen, was de winnaar.

De nieuwe eigenaar, Heer De La Warr, wil de brug te installeren in de tuin van zijn domein in Withyham. "Ik hoop dat veel kinderen (en volwassenen) de brug kunnen bewonderen die als inspiratiebron diende voor een spel dat wereldwijd nog steeds wordt gespeeld", kondigde de trotse eigenaar aan in een persbericht.