Stromae maakt zijn comeback op Les Ardentes op zondag 10 juli 2022. Dat heeft het Luikse festival vandaag bekendgemaakt. Enkele jaren geleden stopte de zanger van "Formidable" en "Papaoutai" met optreden om zich op andere projecten te focussen.
Het laatste album van Stromae "Racine carrée" verscheen in 2013 en zijn laatste optreden dateert uit 2015. Intussentijd ging hij onder meer verder met het regisseren van videoclips en het ontwerpen van kleding. Volgens het Franse tijdschrift Paris Match werkt hij echter aan een nieuwe plaat die in de herfst zal verschijnen, in 2022 zou die dan gevolgd worden door een tournee.

De artiest heeft nu Les Ardentes gekozen als een van de weinige evenementen waar hij volgend jaar zal optreden. De laatste keer dat hij op het Luikse festivalpodium stond was in 2014.

Naast Stromae heeft ook de Franse rapgroep Sexion d'Assaut zijn komst naar Les Ardentes al bevestigd. Het festival vindt volgend jaar plaats van donderdag 7 tot zondag 10 juli. Tickets zijn vanaf maandag 11 oktober om 11 uur te koop via de website van het festival.