Geen eerste prijs voor de Rode Duivels onder bondscoach Roberto Martinez. Net als op het WK van drie jaar geleden, werd er donderdagavond in Turijn in de halve finales, maar dan van de Nations League, verloren van Frankrijk, waardoor zondag de troosting volgt tegen Italië.
In een dramatische tweede helft die voor de Belgen eindigde als een horrorfilm, werd een 2-0 voorsprong bij de rust nog volledig uit handen gegeven. Nadat Frankrijk met 2-2 langszij was gekomen, leek Romelu Lukaku de Belgen met een schitterende 3-2 nog over de streep te trekken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant viel vervolgens de 2-3 in de allerlaatste minuut.
"Laat ons niet vergeten dat onze eerste helft uitstekend was. We scoorden twee keer tegen Frankrijk en dat hadden ook meer doelpunten kunnen zijn. Drie jaar geleden in de halve finale vonden we de weg naar doel niet. In de tweede helft waren we te emotioneel, deden we niet meer wat we moesten doen om deze wedstrijd te winnen. We wilden zo snel mogelijk naar die finale en zo laten we Frankrijk terug in de wedstrijd komen, al waren de marges wel klein. De 3-2 wordt afgekeurd, de 2-3 valt in de allerlaatste minuut. Dit is een echte teleurstelling", vatte bondscoach Roberto Martinez na afloop samen.