Thibaut Courtois stak zijn ontgoocheling niet weg, donderdagavond na de dramatische uitschakeling in de halve finales van de Nations League, alweer tegen Frankrijk.
In een onwaarschijnlijke tweede helft gaven de Belgen een 2-0 voorsprong bij de rust nog volledig uit handen, om finaal met 3-2 onderuit te gaan. Ik ben ontgoocheld en gefrustreerd", vertelde Courtois na afloop bij rechtenhouder VTM. "Je staat bij de rust 2-0 voor tegen een topland, maar we geven nadien de doelpunten zelf weg en dat is jammer. Ik vond niet dat we te laks waren na de rust. We waren met dezelfde intenties uit de kleedkamer gekomen, maar we waren niet rustig meer in balbezit, terwijl we dat in de eerste helft zo goed hadden gedaan. Dat was de doodsteek."
Na rust moest Courtois zich nog drie keer omdraaien. "In de tweede helft gaan zij iets hoger druk zetten, verloren we de rust op het middenveld, leden we balverlies en dan beginnen zij in de wedstrijd te komen. De eerste goal geven we weg door balverlies, daarna doet Benzema dat wel goed. Het tweede doelpunt was een lichte strafschop. Daarna dachten we dat Rom de 3-2 gescoord had, maar om dan in de laatste minuut nog zo'n goal binnen te krijgen..."