De Made In Asia-beurs maakt zich op om haar deuren te openen voor een druk weekend. Ondertussen namen wij een kijkje naar alle esportsgerelateerde activiteiten die je kan verwachten gedurende het driedaagse festival. Op het programma: League of Legends, Counter-Strike en vele andere games.

Vanaf vrijdag zal Made In Asia de vele paleizen van Brussels Expo inpalmen om je alles te laten ontdekken wat de Aziatische cultuur te bieden heeft, zowel op gastronomisch vlak als op het vlak van entertainment. Maar wist je dat sinds enkele jaren een deel van de beurs gewijd is aan de videogamecultuur? Dit jaar is geen uitzondering op de regel, en er zijn verschillende evenementen gepland om je te vermaken.

De Country Finals van de Belgian League

Zoals je waarschijnlijk al weet, gaan de Country Finals van het Belgian League-circuit dit jaar door op het Made In Asia-festival. Sector One, de kampioen van 2020, zal opnieuw willen tonen dat het het beste LoL-team is na een met KVM Esports felbevochten 2021-seizoen.

We moeten natuurlijk wel nog zien wie van KRC Genk Esports of de Mechelaars de moeilijke taak zal hebben om in de finale tegenover de vossen te staan. Om samen het antwoord te ontdekken, spreken we komende vrijdag om 14u30 af in de buurt van het podium dat voor de gelegenheid is opgesteld. De finale wordt dan weer zaterdag om 15u gespeeld. Kan je niet naar het salon komen? Geen zorgen, de wedstrijden worden live uitgezonden op Pickx Esports en ook op televisie via Pickx Live.

Red Bull is ook van de partij

Zoals gewoonlijk laat het merk met de gevleugelde stier geen kans onbenut om zich wat meer te integreren in het Belgische esportsecosysteem. Tijdens het festival zullen twee competities hun ontknoping live voor het publiek kennen. Te beginnen met de Red Bull Solo Q! De halve finale en grote finale van de 1v1-competitie op League of Legends zullen op zaterdag van 10u tot 14u doorgaan op het grote podium in hal 7. De winnaar verzekert zich van een ticket voor de mondiale eindfase, die gekwalificeerde spelers uit de hele wereld van 3 tot 5 december samenbrengt op een evenement in Frankfurt.

Maar daar blijft het niet bij. Zondag, van 9 tot 12 uur, wordt ook de eindfase van de Red Bull Flick georganiseerd! Ter herinnering, de Red Bull Flick is een competitie die plaatsvindt in 2v2 op Counter-Strike en die wordt gespeeld op maps die speciaal voor het evenement zijn gemaakt. Ook hier kwalificeert het winnende duo zich voor de mondiale eindfase op 20 en 21 november in Helsinki. Fans van goed geplaatste headshots, nu weten jullie wat jullie moeten doen om van de show te genieten.

En heel wat andere belevenissen….

Counter-Strike zal deze zondag zeker in de belangstelling staan. Van 13u tot 18u vindt namelijk ook een andere competitie plaats: het Elite Series Championship! Na twee felbevochten splits en enkele maanden van strijd staan eClub Brugge en LowLandLions tegenover elkaar om de titel van dit eerste seizoen op te eisen.

Natuurlijk zullen er tijdens de drie dagen van festiviteiten ook tal van andere videogamegerelateerde activiteiten te beleven zijn. Zo zullen op de beurs verschillende computers ter beschikking staan van het publiek om League of Legends of Counter-Strike te spelen. Wie weet, als je geluk hebt, krijg je misschien zelfs de kans om het op te nemen tegen een van de vele professionals die er aanwezig zullen zijn. Naast de gamingzone zal er ook een fotobooth staan, zodat je je ontmoeting met de spelers kunt vereeuwigen.

De old school gamers werden niet vergeten tijdens deze editie. De organisatie heeft aangekondigd dat er verschillende arcade terminals zullen zijn om de jongste spelers, maar ook de oudere, te vermaken met enkele populaire titels: Street Fighter, Tekken en vele andere.

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de verschillende ontwikkelingsstudio’s die op de beurs aanwezig zullen zijn. Je zal er games van Belgische bedrijven kunnen uitproberen. Er is ook een virtual reality arena van meer dan 200 vierkante meter ingericht voor confrontaties in multiplayer.