De lokale actiegroep 'Leefbaar Sint-Andries' wil beroep aantekenen tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt de actiegroep op zijn website. "De politieke en commerciële belangen wegen duidelijk zwaarder dan de leefbaarheid", klinkt het.
Daags na de goedkeuring van de omgevingsvergunning door de bevoegde ministers Demir en Crevits wil een actiegroep al tegen de plannen ingaan voor het nieuwe Clubstadion op de Olympiasite. "Wij gunnen Club Brugge een nieuw stadion maar op een geschikte locatie buiten de stad. Ieder weldenkend mens verstaat immers dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort", klinkt het in de mededeling van de actiegroep Leefbaar Sint-Andries. 

Vooral de grootte van het stadion stoot de omwonenden tegen de borst. "Een nieuw en nóg groter stadion bouwen op dezelfde locatie met 16.700 bijkomende plaatsen is op deze locatie absolute waanzin. Er wordt ons geen andere mogelijkheid meer opengelaten dan de juridische beroepsprocedure. Leefbaar Sint-Andries en de steeds talrijker wordende groep buurtbewoners zal die laatste kans om hun woonomgeving te beschermen dan ook niet aan zich laten voorbijgaan."

Gedurende 45 dagen kan er nog beroep ingediend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.