Het motorsportprogramma van dit weekend: Superbike-seizoen nadert stilaan zijn ontknoping

De motorsportevenementen zijn dan wel schaars dit weekend, kwalitatief zijn ze daarom niet minder. Want voor veel kampioenschappen nadert stilaan het seizoenseinde, met spanning en suspense als belangrijkste ingrediënten.

Motorcross in Spanje

Het motorcrosscircuit trekt komend weekend richting het Spaanse vasteland. De motoren zullen brullen in de buitenwijken van de Spaanse hoofdstad Madrid. Het wordt een thuismatch voor Jorge Prado, die momenteel uit de top drie is getuimeld. De Spanjaard moet de Fransman Romain Febvre, de Nederlander Jeffrey Herlings en de Sloveens leider Tim Gajser voor zich dulden. Prado pakte tot nu toe één zege dit seizoen. Hij mocht in Tsjechië zegevieren. Na de GP van Spanje volgen nog vijf races op de MXGP-kalender. 

Volg op zondag 17 oktober live de GP van Spanje via Eurosport 2.

Argentijnse spanning in de Superbike

Het Superbike-seizoen begint stilaan zijn ontknoping te naderen. Nog twee races en dit kampioenschap zit er helemaal op. De volgende halte is Argentinië waar er op het circuit van San Juan Villicum zal gestreden worden. De spanning om de titel is te snijden. Zo pakte de Turk Toprak Razgatlioglu waardevolle punten in de vorige GP van Portugal. Het verschil tussen Razgatlioglu en zijn eerste achtervolger Jonathan Rea bedraagt amper 24 punten. Een verwaarloosbaar verschil dus met nog twee races, in Argentinië en Indonesië, te gaan. 

Mis op 16 en 17 oktober niks van de Superbike-race in Argentinië dankzij Eurosport 2.

Auto-moto

Bekijk alles
Top