Krijgen deze jonge Belgische talenten een kans tegen Frankrijk?

Rode Duivels |

Net als zijn Franse evenknie trekt bondscoach Roberto Martinez dezer dagen steeds vaker de kaart van de jeugd. Nieuwe talenten moeten immers de toekomst van de Rode Duivels veiligstellen en tegen Frankrijk kan een eerste echte test afgewerkt worden. Maar zullen de nieuwe talenten ook spelen? 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tijdens Euro 2020 leerde de hele wereld een nieuw Belgisch talent kennen, genaamd Jérémie Doku. Deze vinnige flankaanvaller van AS Rennes sloeg de Italiaanse verdediging aan diggelen met zijn razendsnelle dribbels en dat was exact wat Martinez voor ogen had. Enkele weken na het EK  weerklonken stemmen steeds luider om niet enkel Doku meer speelgelegenheid te geven bij het nationale elftal, maar ook andere jonge Belgische talenten.

Charles De Ketelaere

We kijken in de eerste plaats naar Charles De Ketelaere. De nog steeds maar twintigjarige aanvaller van Club Brugge heeft er al enkele selecties opzitten bij de Rode Duivels, en bewees met Club dat hij het allerhoogste niveau aankan. Zowel PSG als Leipzig waren voor De Ketelaere een hapklare brok en de youngster toonde zich bovendien zeer matuur in moeilijke situaties. Dat is een kwaliteit die Martinez volgens ons wel kan pruimen.

Dodi Lukebakio

De prestaties van de 24-jarige Dodi Lukebakio worden sinds zijn uitleenbeurt aan Wolfsburg gevolgd door Roberto Martinez en zijn stafleden. Bij Wolfsburg kon hij de netten nog niet doen trillen maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Lukebakio maakte vorig seizoen vijf doelpunten bij Hertha Berlijn en hoopt bij de Rode Duivels bij te leren van Lukaku en Carrasco. Hij kreeg bij de Rode Duivels al een eerste basisplaats tegen Wit-Rusland en liet daarin een goede indruk na. Het valt af te wachten of en wanneer Lukebakio kan spelen tegen Frankrijk.

Alexis Saelemaekers

Na zeven speeldagen staat AC Milan op een tweede plaats in de Serie A. Dat komt door de tactische ingrepen van coach Stefano Pioli en onder andere de vorm waarin Alexis Saelemaekers verkeert. Eind september maakte de middenvelder nog indruk met een prachtige solo en idem dito assist waardoor Milan won tegen Venezia. Als hij hetzelfde kan doen in een shirt van de Rode Duivels, wrijft Martinez zich in de handen en niet in het haar.

Arthur Theate

Omdat Thorgan Hazard en Thomas Meunier verstek moeten geven tegen Frankrijk, riep de bondscoach een nieuwe verdediger op die niet meteen een belletje doet rinkelen. Zijn naam is Arthur Theate en deze 21-jarige Belg speelt sinds dit seizoen voor het Italiaanse Bologna. Daar maakte hij in een handvol wedstrijden heel wat indruk waardoor hij zelfs een basisplaats heeft kunnen veroveren. Bij zijn debuut tegen Inter Milaan scoorde hij meteen en ook tegen Lazio Roma scoorde hij en gaf hij een assist. Hopelijk kan hij deze lijn ook doortrekken bij de Rode Duivels, als hij een kans krijgt van Martinez tenminste...

Blessures bij Vanheusden en Doku

Deze drie jonge talenten verdienen vast en zeker een kans, maar laten we ook de andere jongens niet vergeten die de Final Four moeten missen door blessures. Zinho Vanheusden bijvoorbeeld, de 22-jarige Belgische verdediger die momenteel bij Genua speelt, moet vier weken aan de kant blijven met een spierscheur en loopt hierdoor een selectie bij de Rode Duivels mis. Ook de eerder genoemde, en geroemde, Jérémie Doku moest afhaken. De flankaanvaller heeft sinds 22 augustus last van een vervelende dijbeenblessure en raakt maar niet fit.

Volg 'België - Frankrijk' vanavond op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top