De 81-jarige zangeres Tina Turner heeft de rechten op haar muziek verkocht aan BMG. Dat heeft het productiebedrijf woensdag meegedeeld.
Er werd niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de deal gemoeid is. Maar volgens verschillende media houdt de zangeres zowat 50 miljoen dollar (ongeveer 43 miljoen euro) over aan de verkoop.
Met de deal verwerft BMG de rechten op de tien studioalbums die Turner tussen 1974 en 1999 als soloartieste heeft gemaakt. De onderneming wordt zo eigenaar van iconische songs als "Private Dancer", "What's Love Got To Do With It", "The Best" en "Steamy Windows". 
Daarnaast maken ook twee livealbums, twee soundtracks en vijf compilaties deel uit van de overeenkomst. Voorts krijgt BMG het recht om voortaan de naam en beeltenis van Turner te gebruiken voor sponsoring en merchandising.
Tina Turner, die de Zwitserse nationaliteit heeft verworven, blijft wel gewoon verbonden aan het platenlabel Warner Music.
Steeds meer muzieksterren zijn onlangs overgegaan tot de verkoop van de rechten op hun songs. Dat is een gevolg van onder meer de dalende platenverkoop en het wegvallen van concertinkomsten wegens de coronacrisis. Onder andere Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan zijn Turner onlangs voorgegaan.