Tadej Pogacar rijdt zaterdag z'n eerste Ronde van Lombardije. De Sloveen won met Luik-Bastenaken-Luik dit jaar al een Monument en wil zaterdag zijn seizoen in stijl afsluiten. Pogacar toonde zich dinsdag bijzonder aanvalslustig in de Tre Valli Varesini en ging al op zo'n 120 km van het eind in de aanval met enkele anderen. Een lekke band sloeg hem terug vooraan, maar hij wist nog een derde plaats uit de brand te slepen, zijn ploegmaat Formolo finishte als tweede. De Sloveen stelde na afloop dat hij zich geamuseerd had. "Het was plezant", zei hij bij zijn team. "Ik voel dat de conditie goed is. Na de Olympische Spelen was het even lastig, nam ik wat rust en had ik ook nog veel andere verplichtingen. Geleidelijk aan wordt de conditie beter, maar het had tijd nodig. Ik wissel goede ook met slechte dagen af. Nu voelen mijn benen redelijk goed en ik kijk uit naar de Ronde van Lombardije."
"Het wordt mijn eerste Ronde van Lombardije", zei hij nog. "Ik heb de verkenning gedaan met de ploeg en het is een heel mooie regio om te fietsen. Het wordt een lastige wedstrijd, dat spreekt voor zich, maar deze koers is een mooie manier om mijn seizoen, dat schitterend was, in stijl af te sluiten." 
Pogacar kan rekenen op een sterke ploeg met ook nog Davide Formolo (Ita), Marc Hirschi (Zwi), Rafal Majka (Pol), Brandon McNulty (VSt), Jan Polanc (Sln) en Diego Ulissi (Ita) aan zijn zijde.