Slaat Roberto Martinez aan het puzzelen tegen Frankrijk?

Rode Duivels |

Heeft Roberto Martinez een plannetje beraamd naar aanloop van de halve finales van de Nations League? Het elftal van de Rode Duivels is op een aantal plaatsen immers stevig veranderd. Of komt dat enkel en alleen omdat het moet?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roberto Martinez werd na Euro 2016 binnengehaald door de Belgische voetbalbond. De Spaanse Engelsman moest eindelijk successen behalen met de Rode Duivels en rekende daarvoor op een 3-4-3-systeem. Via dit systeem zouden zowel Eden Hazard als Yannick Carrasco samen kunnen spelen.

Die 3-4-3 stond echter niet in steen gebeiteld. Martinez koos tijdens de kwartfinales van het WK 2018 tegen Brazilië bijvoorbeeld voor een 4-3-3. Hierdoor kregen Kevin De Bruyne en Eden Hazard een andere rol toebedeeld en werd de tegenstander verrast. De ingreep die Martinez daar uitvoerde werd in het hele land bejubeld.

Opnieuw aanpassen?

Op elke Belgische sportredactie wordt momenteel de vraag gesteld of Martinez wederom een plannetje uit zijn hoed zal toveren. De verdedigers van de Rode Duivels worden immers een dagje ouder en het Franse trio Mbappé, Griezmann en Benzema verschijnen vast en zeker aan de aftrap. Samen zijn dat de dodelijkste aanvallers ter wereld tegenover onze steeds ouder wordende verdediging.

Bovendien liet de bondscoach zich al eerder ontvallen dat hij geen graten ziet in aanpassingen. “In het voetbal moet je flexibel kunnen zijn”, vertelde hij aan AS. “Dat wil niet zeggen dat je filosofie van het team verandert, maar wel de strategie. Je kan trouw blijven aan een stijl en af en toe van patroon veranderen.”

Omstandigheden zitten tegen...

Als Martinez moet gaan puzzelen begint hij ongetwijfeld in de verdediging. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn zekerheden maar over Jason Denayer bestaan heel wat twijfels. Denayer zou kampen met een blessure en daarom wordt er gekeken naar Dedryck Boyata om het verlies op te vangen. Omdat we daarmee alle verdedigers hebben opgelijst, riep Martinez deze week ook Arthur Theate op. Deze Belgische verdediger maakt het mooie weer bij Bologna en moet als noodoplossing dienen.

Met een fitte Theate en Timothy Castagne kan Martinez opnieuw volgens een 4-3-3-systeem spelen. Als er dan nog een speler zou uitvallen, kan Axel Witsel of Leander Dendoncker eventueel depanneren. Zij hebben al bewezen dat met hun verdedigende kwaliteiten niets mis is en dat biedt perspectieven voor Martinez. Martinez kan dus aan het puzzelen slaan…

Volg 'België - Frankrijk' vanavond op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top