Didier Deschamps voert verjongingskuur door bij Les Bleus

Sport |

Frankrijk wil na het debacle op het Europees kampioenschap koste wat kost vertrouwen tanken. Maar welke spelers stuurt de Franse bondscoach aanstaande donderdag het veld op tegen de Rode Duivels? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De datum waarop de halve finales van de Nations League gespeeld worden, staan bij heel wat Belgen en Fransen met stip in de agenda genoteerd. Voor de Belgen is het zo klaar als een klontje: zij willen revanche nemen op Frankrijk na de uitschakeling tijdens het WK 2018. De Fransen, daarentegen, zijn na het EK 2020 met een kater wakker geworden. Onze zuiderburen willen hun status als wereldkampioen kracht bijzetten en kunnen dat doen door België, de nummer 1 van de wereld, opnieuw over de knie te leggen.

In tegenstelling tot drie jaar geleden zal de Franse bondscoach Didier Deschamps deze keer stevig moeten puzzelen. Hij moet het immers zonder Ousmane Dembélé, Corentin Tolisso en N’Golo Kanté stellen. Die laatste is niet geblesseerd maar raakte besmet met het coronavirus. Hierdoor kan hij al enkele weken niet meer voetballen.

Verjongingskuur

Deschamps zou Deschamps niet zijn als hij niet voor enkele verrassingen had gezorgd. Zo merkten analisten op dat doelman Steve Mandanda van Marseille deze keer niet werd opgeroepen. Mandanda is normaal gezien de doublure van Hugo Lloris maar sinds hij uit de basiself van zijn club verdween lijkt hij ook opzij geschoven te zijn door de bondscoach. Mandanda werd vervangen door Benoit Costil, de voorheen derde doelman van Les Bleus.

De Franse verdediging ziet er uit als vanouds. Benjamin Pavard, Presnel Kimpembé, Raphaël Varane en Lucas Hernandez werden voor hun verdedigende taken opgeroepen terwijl Djibril Sidibé, Clément Lenglet en Kurt Zouma thuis mogen blijven. Opvallend genoeg koos Deschamps ervoor om youngsters Jules Koundé en Dayot Upamecano een kans te geven bij Les Bleus.

Youngsters als verassing

Ook op het middenveld heeft Deschamps de kaart der vernieuwing getrokken. Adrien Rabiot en Paul Pogba zijn opgeroepen maar Moussa Sissoko, Thomas Lemar en Nabil Fekir vallen naast de boot. In hun plaats komen Aurélien Tchoumaméni , Theo Hernandez, Jordan Veretout en Mattéo Guendouzi. Voor die laatste wordt een grote toekomst voorspeld.

Bij de aanvallers noteren we dezelfde drie namen als van weleer: Antoine Griezmann, Kylian Mbappe en Karim Benzema. Olivier Giroud werd verrassend genoeg niet opgeroepen terwijl Wissam Ben Yedder, Moussa Diaby en Anthony Martial een plekje krijgen op de bank.

Je leest het goed: Didier Deschamps heeft zijn selectie stevig omgegooid. Betekent dit dat de man schrik heeft van de Rode Duivels of er een grote honger naar vers bloed bestaat bij Les Bleus? Niemand die het weet, maar Deschamps zal vast en zeker de zijn imago als tactisch voetbalgenie willen redden tegen de Rode Duivels. Zeker nadat dat tijdens Euro 2020 een stevige deuk had gekregen...

Volg 'België - Frankrijk' vanavond op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top